Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το Φθινόπωρο θα παραδοθεί ο αναπλασθείς χώρος παλαιού ΓΣΠ, λέει ο Γιωρκάτζης

Offsite Team
- 08.05.2024

Το Φθινόπωρο θα παραδοθεί ο αναπλασθείς χώρος παλαιού ΓΣΠ, λέει ο Γιωρκάτζης

Γιωρκάτζης:Το έργο προχωρά, έχουν ολοκληρωθεί περίπου κατά το 90% οι εργασίες σκυροδέτησης

Το Φθινόπωρο θα παραδοθεί το έργο, κόστους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, της ανάπλασης του παλαιού ΓΣΠ, που ως πνεύμονας πρασίνου, θα προστεθεί στον μεγάλο περίπατο, που δημιουργούν οι νέες υποδομές στον κέντρο της πρωτεύουσας, στοχεύοντας να προσελκύουν επισκέπτες, εργαζόμενους και κατοίκους, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ερωτηθείς για την πορεία των εργασιών της ανάπλασης.

«Το έργο προχωρά, έχουν ολοκληρωθεί περίπου κατά το 90% οι εργασίες σκυροδέτησης, και οδεύει σε πλήρη ολοκλήρωση η σκληρή υποδομή του έργου», είπε, προσθέτοντας ότι άρχισαν οι φυτεύσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και υπολογίζεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο.

Ερωτηθείς αν υπήρξε καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, ο κ. Γιωρκάτζης είπε πως υπήρξε κάποια μικρή καθυστέρηση, ωστόσο το έργο προχωρά πολύ ικανοποιητικά. Αναφορικά με το κόστος του έργου ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι το έργο έχει κόστος περίπου 20 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένης της δεκαετούς συντήρησης.

Κληθείς να πει τι θα σημαίνει για τον επισκέπτη και τον δημότη Λευκωσίας η παράδοση του έργου, κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ότι με την ολοκλήρωση του το έργο θα παρέχει στην πρωτεύουσα, ένα μεγάλης κλίμακας πράσινο χώρο για πολλές χρήσεις, όπως 550 περίπου χώρους στάθμευσης, καφεστιατόρια, ίσως και ένα κέντρο εξυπηρέτησης του πολίτη, αμφιθέατρο για μουσικές εκδηλώσεις, πλατεία για συναθροίσεις με υδάτινο στοιχείο.

Το αναδημιουργημένο παλαιό ΓΣΠ θα προστεθεί σε ένα μεγάλο περίπατο του κέντρου της Λευκωσίας, που θα συμπεριλαμβάνει το νέο αρχαιολογικό μουσείο, το επιδιορθωμένο και πολύ όμορφο νέο δημοτικό θέατρο, την αναβαθμισμένη με ποδηλατο-λωρίδες περιοχή γύρω από τη Βουλή και τον δημοτικό κήπο, την ανακαινισμένη Πύλη Πάφου, τα ενοποιημένα τμήματα της Τάφρου, την Πλατεία Ελευθερίας, τις αναβαθμισμένες λεωφόρο Μακαρίου, οδό Στασικράτους, το κτήριο του ΘΟΚ, επεσήμανε.

Συμπλήρωσε ότι το κέντρο της Λευκωσίας έχει αναβαθμιστεί λειτουργικά και αισθητικά ώστε να προσελκύει επισκέπτες, εργαζόμενους και «ευελπιστούμε και κατοίκους".

ΚΥΠΕ

0
Home