Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η ΑΚΤΗ και η Norsensus ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Νορβηγία

Offsite Team
- 23.10.2023

Η ΑΚΤΗ και η Norsensus ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Νορβηγία

Ξεκλειδώνοντας ψηφιακές δυνατότητες για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών

Το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Norsensus Mediaforum, ένα νορβηγικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό μέσων ενημέρωσης, στο πλαίσιο του project ‘’Communication tools for effective public engagement and advocacy’’. 

Οι δύο οργανισμοί έχουν συνεργαστεί ξανά μέσω του project ’AdvocaCY: Participate, learn, decide, challenge: stronger Cypriot civil society for sustainability, advocacy, and change!’’, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Active Citizens Fund Cyprus. Στο πλαίσιο του AdvocaCY, η ΑΚΤΗ διενήργησε ολοκληρωμένη έρευνα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών, η οποία εντόπισε σημαντικά κενά σε οργανισμούς και άτυπες ομάδες. Οι 3 βασικές ανάγκες που ανιχνεύθηκαν από 65 οργανισμούς κοινωνίας των πολιτών (ΟΚΠ) είναι η ενίσχυση της δυνατότητας προσέγγισης και ευαισθητοποίησης του κοινού, η βελτίωση της ψηφιακής παρουσίας και επικοινωνίας των ΟΚΠ και η υιοθέτηση καλών πρακτικών για τη δημιουργία δυναμικών συνεργασιών και δικτύων.

Φ

Οι δύο οργανισμοί ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, συνεχίζοντας την εξαιρετική συνεργασία που προέκυψε μέσα από το έργο Advocacy, με στόχο να καλύψουν τα κενά που εντοπίστηκαν μέσω της έρευνας. Αυτή η νέα συνεργασία ενδυναμώνει τόσο την ΑΚΤΗ όσο και την Norsensus, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αμοιβαία ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Η ομάδα της ΑΚΤΗς θα ταξιδέψει τον Νοέμβριο στο Όσλο για πρακτική εκπαίδευση που θα παράσχει η Norsensus, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των πρακτικών εργαλείων. Η ΑΚΤΗ θα μεταφέρει γνώση για τη βιωσιμότητα, ενώ η Norsensus θα προσφέρει εκπαίδευση για την υιοθέτηση αποτελεσματικών εργαλείων ψηφιακής επικοινωνίας.

Ο τελικός στόχος είναι όχι μόνο η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών, αλλά και η εξάπλωση της αποκτηθείσας γνώσης σε άλλες ΜΚΟ στην Κύπρο. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας ενός ισχυρού εργαλείου μεταφοράς γνώσεων, που θα καθιστά τις ΜΚΟ ικανές να αντιμετωπίσουν τις τρεις βασικές αδυναμίες που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Φ

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ενεργούς δράσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στην Κύπρο.

Active Citizens Fund

Το Πρόγραμμα Active Citizens Fund (ACF) στην Κύπρο χρηματοδοτείται με το ποσό των  €1.5 εκατομμυρίων απο την Ισλανδία, το Λιχτενσταίν και τη Νορβηγεία στο πλαίσιο των EEA and Norway Grants 2014-2021,  που επιδιώκουν να συμβάλουν στη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων καθώς και στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δικαιούχων χωρών και των δωρητριών χωρών.

Το ACF Κύπρου αναγνωρίζει το θεμελιώδη ρόλο που διαδραματίζει η Κοινωνία των Πολιτών (ΚτΠ) στη διασφάλιση της δημοκρατικής διακυβέρνησης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής συνοχής και επικεντρώνεται στους ακόλουθους δυο κύριους στόχους: την ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών και της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, καθώς και την ενδυνάμωση των ευάλωτων ομάδων στην Κύπρο.

Ο Διαχειριστής του προγράμματος Active Citizens Fund Κύπρου είναι η κοινοπραξία του Κέντρου Στήριξης Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (NGO Support Centre) με την GrantXpert Consulting Limited. Για περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.cy

0
Home