Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η ΑΚΤΗ στην Νορβηγία: Ταξίδια καινοτομίας για το μέλλον της ενεργού πολιτότητας

Offsite Team
- 29.11.2023

Η ΑΚΤΗ στην Νορβηγία: Ταξίδια καινοτομίας για το μέλλον της ενεργού πολιτότητας

Για ακόμη μια φορά το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ ξεπέρασε τα σύνορα της Κύπρου, με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων προώθησης της ενεργούς δράσης μέσω της συμμετοχής του σε ένα  πρωτοπόρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία από τις 22 έως τις 25 Νοεμβρίου. Το παρόν έργο, με τίτλο ‘’Communication tools for effective public engagement and advocacy’’ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Active Citizens Fund Cyprus και παρασχέθηκε από τον νορβηγικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό μέσων ενημέρωσης, Norsenus Mediaforum.

φ

Η ΑΚΤΗ και η Norsensus Mediaforum ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη φορά, συνεχίζοντας την εξαιρετική συνεργασία που προέκυψε μέσα από το έργο AdvocaCY: Participate, learn, decide, challenge: stronger Cypriot civil society for sustainability, advocacy, and change!. Στο πλαίσιο του έργου Advocacy διενεργήθηκε έρευνα με την συμμετοχή 65 οργανισμών της Κοινωνίας των Πολιτών, η οποία ανέδειξε τις εξής τρεις ανάγκες: την ενίσχυση της δυνατότητας προσέγγισης και ενεργοποίησης του κοινού, τη βελτίωση της ψηφιακής παρουσίας των ΟΚΠ και την υιοθέτηση καλών πρακτικών για τη δημιουργία δυναμικών συνεργασιών και δικτύων.

φ

Οι δύο οργανισμοί συναντήθηκαν αυτήν την φορά στην Νορβηγία, με στόχο την από κοινού δημιουργία πρακτικών εργαλείων για την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων αναγκών. Η ομάδα της ΑΚΤΗς συμμετείχε σε  πρακτική εκπαίδευση στο Όσλο, επικεντρώνοντας την προσοχή της σε θέματα που αφορούν στην χαρτογράφηση και αναθεώρηση των πραγματικών αναγκών του κοινού, την ενίσχυση των εργαλείων για μια ολοκληρωμένη στρατηγική επικοινωνίας των ΟΚΠ, τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία σύγχρονου περιεχομένου και την διερεύνηση καινοτόμων μεθόδων για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών. Πέρα από τις αναμενόμενες δραστηριότητες, ΑΚΤΗ και Norsensus παρευρέθηκαν σε δραστηριότητες της Εβδομάδας Ανακύκλωσης στο Όσλο και συμμετείχαν ενεργά, ώστε να αποκτήσουν ποικίλα ερεθίσματα.

φ

 Σε επόμενο στάδιο, οι δύο οργανισμοί θα συνοψίσουν τη γνώση που αποκτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος σε ένα ισχυρό εργαλείο μεταφοράς γνώσεων που θα διαμοιραστεί στις υπόλοιπες Κυπριακές ΜΚΟ, καθιστώντας τες ικανές να έρθουν αντιμέτωπες με τα τρία κρίσιμα προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας του έργου AdvocaCY. 

Μάθετε περισσότερα για την ΑΚΤΗ : https://www.akti.org.cy/ 

Active Citizens Fund

Το Πρόγραμμα Active Citizens Fund (ACF) στην Κύπρο χρηματοδοτείται με το ποσό των  €1.5 εκατομμυρίων απο την Ισλανδία, το Λιχτενσταίν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο των EEA and Norway Grants 2014-2021,  που επιδιώκουν να συμβάλουν στη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων καθώς και στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δικαιούχων χωρών και των δωρητριών χωρών.

Το ACF Κύπρου αναγνωρίζει το θεμελιώδη ρόλο που διαδραματίζει η Κοινωνία των Πολιτών (ΚτΠ) στη διασφάλιση της δημοκρατικής διακυβέρνησης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής συνοχής και επικεντρώνεται στους ακόλουθους δυο κύριους στόχους: την ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών και της ενεργού συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, καθώς και την ενδυνάμωση των ευάλωτων ομάδων στην Κύπρο.

Ο Διαχειριστής του προγράμματος Active Citizens Fund Κύπρου είναι η κοινοπραξία του Κέντρου Στήριξης Μη Κυβερνητικών Οργανισμών (NGO Support Centre) με την GrantXpert Consulting Limited. Για περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.cy

 

0
Home