Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η ανακριτική Επιτροπή προχωρά σε συντονισμό ενεργειών για υπόθεση Μονής Αββακούμ

Offsite Team
- 21.03.2024

Η ανακριτική Επιτροπή προχωρά σε συντονισμό ενεργειών για υπόθεση Μονής Αββακούμ

Thumbnail
Δεν δόθηκε καμία πληροφορία στο κατά πόσον οι δύο εν αργία αρχιμανδρίτες εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον της επιτροπής

Στο συντονισμό των ενεργειών για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, προχώρησε σήμερα η ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου. Ωστόσο, δεν δόθηκε καμία πληροφορία στο κατά πόσον οι δύο εν αργία αρχιμανδρίτες εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον της επιτροπής στην Αρχιεπισκοπή.

Σε δηλώσεις του στην Αρχιεπισκοπή, μετά τη σημερινή συνεδρία της ανακριτικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, ο Πατήρ Ελευθέριος, εκ μέρους της Επιτροπής είπε πως μετά την απόφαση του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου για παραπομπή της υπόθεσης της Μονής του Οσίου Αββακούμ ενώπιον της ανακριτικής Επιτροπής, σήμερα συνήλθαν τα μέλη της Επιτροπής προκειμένου να προβούν σε συντονισμό των ενεργειών των οποίων καλούνται να πραγματοποιήσουν προς διερεύνηση της υπόθεσης αυτής.

«Όπως έχουμε δηλώσει και με την ανακοίνωση της ανακριτικής επιτροπής ημερομηνίας 19 Μαρτίου, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έργου μας που είναι η συγκέντρωση όλου του υλικού και η κατάρτιση πορίσματος το οποίο θα υποβληθεί ενώπιον του εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου, για τη λήψη απόφασης, δεν θα προβαίνουμε σε οποιασδήποτε περαιτέρω δηλώσεις επί της ουσίας της υπόθεσης, όσο το έργο της επιτροπής συνεχίζεται κανονικά», είπε.

Σε ερώτηση αν οι δύο εν αργία μοναχοί παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον της ανακριτικής Επιτροπής, ο Πατήρ Ελευθέριος είπε πως δεν θα πει επί της ουσίας κάτι περαιτέρω, επαναλαμβάνοντας πως σήμερα συντόνισαν το έργο και τις επόμενες ενέργειες. «Κάτι περισσότερο δεν έχω και εγώ εξουσιοδότηση να πω», κατέληξε.

Πάντως, με βάση τα όσα μετέδωσε ήδη το ΚΥΠΕ, οι δύο εν αργία μοναχοί ενδεχομένως να δώσουν κατάθεση, όπου η Επιτροπή κρίνει, είτε στη Λευκωσία, είτε και επί τόπου στη Μονή.

Όσον αφορά τη διαδικασία, αυτή βρίσκεται στην ανακριτική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, η οποία έχει ξεκινήσει πλέον τις διαδικασίες και στη συνέχεια, όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της θα φέρει το πόρισμα ενώπιον του 6μελούς Συνοδικού Δικαστηρίου. Εκεί το Δικαστήριο θα κάνει τις δικές του εργασίες με βάση το πόρισμα, για να πάρει την τελική απόφαση.

Πάντως, ούτε η Αστυνομία προχωρά σε ανακοινώσεις για την υπόθεση. Ωστόσο, με βάση τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στο μικροσκόπιο των ερευνών της Δύναμης βρίσκεται η καταγγελία της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασσού που αφορά οικονομικής φύσεως υποθέσεις, οι καταγγελίες των μοναχών για τα όσα συνέβησαν τις πρώτες ημέρες της υπόθεσης που κάνουν λόγο παράνομη μεταφορά τους και απειλές, και οι δύο υποθέσεις που διερευνά η υποδιεύθυνση ευάλωτων προσώπων και αφορά τον ξυλοδαρμό γυναίκας από ιερέα και το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης πολίτη από μοναχό της Μονής.

ΚΥΠΕ

0
Home