Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η επιτροπή στα κατεχόμενα επέστρεψε τον φάκελο των ξενοδοχείων στο Βαρώσι

Offsite Team
- 04.05.2023

Η επιτροπή στα κατεχόμενα επέστρεψε τον φάκελο των ξενοδοχείων στο Βαρώσι

Υπέβαλε αίτηση ο Τ/κ επιχειρηματίας για τα ξενοδοχεία στο Βαρώσι αλλά του επιστράφηκε ο φάκελος λόγω έλλειψης στοιχείων

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η επιτροπή ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα αποφάσισε να επιστρέψει τον φάκελο ορισμένων ακινήτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο λόγω ελλείψεων, αναφέρει νέο δημοσίευμα του τ/κ Τύπου. 

Σύμφωνα με την «Γιενί Ντουζέν», «νέα εξέλιξη σημειώθηκε χθες αναφορικά με τους ισχυρισμούς ότι 3 ξενοδοχεία και 2 διαμερίσματα στα κλειστά Βαρώσια, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο του στρατού, θα αγοραστούν από Τουρκοκύπριο επιχειρηματία». 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εν λόγω επιχειρηματίας υπέβαλε αίτηση στην επιτροπή ακίνητης περιουσίας μέσω των δικηγόρων του χθες το απόγευμα.

Ωστόσο, η επιτροπή αποφάσισε να επιστρέψει τον φάκελο πίσω λόγω ελλείψεων.

Μιλώντας στην τ/κ εφημερίδα, ο πρόεδρος της επιτροπής, Νοβμπέρ Φερίτ Βεχτζί, ανέφερε ότι «η αίτηση έγινε χθες το απόγευμα. Ωστόσο δεν μπορώ να αποκαλύψω την ταυτότητα του επιχειρηματία που έκανε την αίτηση λόγω του "αιτήματος εμπιστευτικότητας στην αίτηση"» καθώς «η απόφαση εμπιστευτικότητας ισχύει για όλες τις αιτήσεις», ανέφερε. 

Ο κ. Βεχτζί είπε ότι οι ισχυρισμοί στον Τύπο ότι «η πώληση έχει πραγματοποιηθεί» δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια και ότι η αίτηση θα σταλεί πίσω λόγω έλλειψης εγγράφων.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αίτηση στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπέβαλε χθες ο παρουσιαζόμενος ως αγοραστής των τριών ξενοδοχείων στο Βαρώσι, γράφει σήμερα η Γενί Μπακίς.

>>> ΕΔΩ όλες οι εξελίξεις για το θέμα των ξενοδοχείων στο Βαρώσι

FΗ εφημερίδα, που αποκάλυψε το θέμα την περασμένη Παρασκευή, σήμερα, υπό τον τίτλο «Έγινε αίτηση στην επιτροπή ακίνητης περιουσίας», δημοσιεύει το σχετικό έγγραφο που υποβλήθηκε από τον Τ/κ επιχειρηματία – όπως γράφει– με βάση τον «νόμο» 13/2008. Στο έγγραφο αναγράφονται οι διευθύνσεις των ακινήτων, αλλά έχουν σβηστεί  τα ονόματα των ιδιοκτητών τους.

>>> Ιδιοκτήτες κατεχόμενων περιουσιών: Ανύπαρκτο το κράτος - Τους στέλνει στην επιτροπή

Η Γενί Μπακίς υπενθυμίζει ότι πρόκειται για τα ξενοδοχεία Cleo, Golden Seaside, Aegean και δύο ορόφους πολυκατοικίας. Υπενθυμίζει επίσης ότι ο Τ/κ επιχειρηματίας έχει πει πως εάν δεν υπάρξει κάποιο εμπόδιο, σε δύο μήνες θα αρχίσει να δέχεται προκρατήσεις για αυτά τα ξενοδοχεία για το 2025. φ

ΚΥΠΕ

Home