Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η μισή… Λευκωσία στην Αθήνα για να πάρει μαθήματα στην κατασκευή έργων (ΦΩΤΟΣ)

Offsite Team
- 04.05.2023

Η μισή… Λευκωσία στην Αθήνα για να πάρει μαθήματα στην κατασκευή έργων (ΦΩΤΟΣ)

Η εταιρεία Διαδημοτική Αναπτυξιακών Έργων Λευκωσίας Λτδ βρέθηκε τον υπό ανέγερση σταθμό στον Ελαιώνα Αττικής

Η εταιρεία Διαδημοτική Αναπτυξιακών Έργων Λευκωσίας Λτδ βρέθηκε  τον υπό ανέγερση σταθμό στον Ελαιώνα Αττικής

Την εταιρεία Διαδημοτική Αναπτυξιακών Έργων Λευκωσίας Λτδ (ΔΑΕΛ Λτδ) έχουν συστήσει οι έξι Δήμοι, Λευκωσίας, Στροβόλου, Έγκωμης, Αγίου Δομετίου, Αγλαντζιάς και Λακατάμιας, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΣΟΧΑ 2021-2027). Η εταιρεία έχει αναλάβει την εκτέλεση όλων των οριζόντιων έργων της Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΑ). 

 

Στα οριζόντια έργα περιλαμβάνεται η ανάπλαση του Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου, η επέκταση του συστήματος έξυπνης πόλης και η κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

ΕΡΓΑ ΕΛΛΑΔΑ 2

 

Οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων επιτρέπουν τη γρήγορη πρόσβαση των σκυβαλοφόρων για άδειασμα,  παρέχουν εξοικονόμηση εργατοωρών και καυσίμων και αποτρέπουν παράλληλα τη μεγάλη φθορά των οχημάτων, καθώς είθισται να οριοθετούνται σε χωροκεντρικά σημεία.

 

Στους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) τα σκύβαλα επιδέχονται σημαντικής συμπίεσης, μειώνεται κατά πολύ ο αρχικός τους όγκος και φορτώνονται σε ειδικά κοντέινερς για να προωθηθούν στις μονάδες διαχείρισης αποβλήτων, με λιγότερα δρομολόγια μεταφοράς.

ΕΡΓΑ ΕΛΛΑΔΑ 3

 

Με στόχο να αποκτήσουν τη σχετική εμπειρία και να ενημερωθούν για τη λειτουργία τέτοιων σταθμών, στις 26 και 27 Απριλίου 2023, εκπρόσωποι των έξι δήμων και της ΔΑΕΛ, επισκέφθηκαν τον ΣΜΑ στον Σχιστό που ήδη λειτουργεί και εξυπηρετεί περί τους 20 Δήμους της Αττικής ως επίσης, τα νησιά Αίγινας και Σαλαμίνας και τον υπό ανέγερση σταθμό στον Ελαιώνα Αττικής στην Ελλάδα. 

 

Home