Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την Κύπρο - Έρχεται σκόνη

Offsite Team
- 25.03.2024

Ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την Κύπρο - Έρχεται σκόνη

Πώς θα είναι ο καιρός

Ισχυρό νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Από την Τρίτη στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, στο εσωτερικό και τα ορεινά γενικά μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά στα παράλια ισχυροί 5 μποφόρ και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά παροδικά στα δυτικά και τα νότια θα είναι μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, αλλά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αρχικά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά στα παράλια παροδικά θα πνέουν ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, αλλά αρχικά στα προσήνεμα θα είναι μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

ΚΥΠΕ

0
Home