Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κάστανα και ζεστό κρασί από σήμερα σε αυτά τα 7 Χριστουγεννιάτικα χωριά

Κωνσταντίνα Χατζηανδρεά
- 25.11.2023

Κάστανα και ζεστό κρασί από σήμερα σε αυτά τα 7 Χριστουγεννιάτικα χωριά

Από τις 25 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024 τα χωριά βάζουν τα γιορτινά τους

Ένας μήνας απομένει για την αγαπημένη περίοδο μικρών και μεγάλων, που δεν είναι άλλη από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ο καιρός σιγά-σιγά αρχίζει να θυμίζει χειμώνα, ενώ ήδη αρκετά σπίτια και πλατείες άρχισαν να στολίζονται. 

Με ζεστό κρασί, ζιβανία και παραδοσιακά προϊόντα, ο Αγρός, η Δερύνεια, τα Λεύκαρα, ο Καλοπαναγιώτης, η Κυπερούντα, η Λαϊκή Γειτονιά και το Φικάρδου βάζουν τα γιορτινά τους και διαχέουν το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα, εντυπωσιάζοντας ντόπιους, ξένους, μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. 

Τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά ανοίγουν από σήμερα τις πόρτες τους, με την όλη πρωτοβουλία να εντάσσεται στα πλαίσια υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού του Υφυπουργείου και ιδιαίτερα των στόχων για περαιτέρω ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού και προώθησης της υπαίθρου, των ορεινών και των ακριτικών/ απομακρυσμένων περιοχών. Πρόκειται για ένα θεσμό ο οποίος ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο του 2021, με την φετινή χρονιά να είναι η τρίτη στη σειρά. 

Από σήμερα 25 Νοεμβρίου 2023 μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου 2024 τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά θα έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους επισκέπτες. Τα Χωριά θα λειτουργούν τα Παρασκευές, Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Ωστόσο από τις 27 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι και τις 4 Ιανουαρίου 2024 τα Χριστουγεννιάτικα χωριά θα λειτουργούν καθημερινά. Την ημέρα των Χριστουγέννων αναμένεται να ανοίξουν μετά το μεσημέρι. 

Το κάθε Χριστουγεννιάτικο Χωριό έχει δημιουργήσει το δικό του πρόγραμμα, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων βιωματικά εργαστήρια χειροτεχνίας, εργαστήρια οινογαστρονομίας, χοροί, τραγούδια, μαγικά shows από ταχυδακτυλουργούς, θεατρικές παραστάσεις, face painting, δραστηριότητες στη φύση, ξεναγήσεις στα χωριά, και άλλες πολλές εκπλήξεις θα γεμίσουν τους επισκέπτες με μοναδικά κυπριακές χριστουγεννιάτικες εμπειρίες.

Σημείο αναφοράς στα Χριστουγεννιάτικα Χωριά θα είναι και πάλι τα ξύλινα σπιτάκια στα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να βρουν τοπικά προϊόντα και χειροτεχνίες προς πώληση. 

>>> Δείτε εδώ αναλυτικά τα προγράμματα και των 7 Χριστουγεννιάτικων Χωριών

0
Home