Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατακλυσμός σημαίνει Λάρνακα - Ιδού το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Offsite Team
- 30.05.2023

Κατακλυσμός σημαίνει Λάρνακα - Ιδού το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Περιμένει τους χιλιάδες επισκέπτες η Λάρνακα - Όλες οι εκδηλώσεις και συναυλίες με Πρωτοψάλτη, Δάντη, Πλούταρχο κ.α.

Κατακλυσμός σημαίνει Λάρνακα αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας, και όπως  κάθε χρόνο έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να είναι όλα έτοιμα για τους εξαήμερους εορτασμούς. Έτσι λοιπόν, η Λάρνακα, ως ένθερμος υποστηρικτής της παράδοσης και πιστή στην υπόσχεση που δίνει για πάνω από 100 χρόνια, είναι έτοιμη να υποδεχθεί και φέτος τους χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους που θα την τιμήσουν με την παρουσία τους.

Διατηρώντας το υψηλό επίπεδο  της Γιορτής, για έξι συνεχόμενες μέρες από την Παρασκευή, 2 Ιουνίου μέχρι και την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023, θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διαγωνισμούς κυπριακής ποίησης, ερωτικών τραγουδιών, τσιαττιστών, αυλού, μπάλου και κυπριακών χορών. Οι πανηγυριστές είναι ήδη έτοιμοι να υποδεχτούν    τους επισκέπτες.

Η έναρξη του Κατακλυσμού θα γίνει την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023 στις 8.00 μ.μ. με την Εναρκτήρια Παρέλαση στην οποία λαμβάνουν μέρος Πολιτιστικοί Όμιλοι, Χορευτικά Συγκροτήματα, Ναυτικός Όμιλος Λάρνακας, το 30ο Σύστημα Προσκόπων Αμμοχώστου συνοδευόμενοι από τη Φιλαρμονική Δήμου Λάρνακας, την Φιλαρμονική Αστυνομική Δύναμη Κύπρου και την Φιλαρμονική Περιβολιών. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και τον επίτιμο καλεσμένο τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Παναγιώτου.

Με την ταυτόχρονη λειτουργία 2 εξέδρων, τόσο της Κεντρικής Εξέδρας παρά την Πλατεία Κίμωνος όσο και της Εξέδρας στην Πλατεία Ευρώπης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ποικίλο καλλιτεχνικό  πρόγραμμα. Λαϊκοί ποιητές, χορευτές και τραγουδιστές θα διαγωνιστούν, ενώ η σάτιρα, τα θεατρικά στιγμιότυπα και τα παιδικά προγράμματα θα έχουν τη τιμητική τους.

Σίγουρα  δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την μεγάλη αυτή Γιορτή και γνωστά ονόματα καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα. Στην Κεντρική εξέδρα εκδηλώσεων θα δώσουν το παρόν τους μεταξύ άλλων  δημοφιλείς τραγουδιστές όπως ο  Χρήστος Δάντης, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, Κώστας Χατζηχριστοδούλου, Βασιλική Χατζαδάμου, Γιάννης Πλούταρχος, Κατερίνα Κακοσαίου, Αναστασία, Στέλλα Γεωργιάδου, Biased Beast, Μιχάλης Χατζήμιχαηλ, Δημήτρης Φανή, Πέτρος Κουλουμής, Ασπασία Στρατηγού, Δέσποινα Ολυμπίου, Άντρη Καραντώνη.

Παράλληλα στο Κηποθέατρο του Μεσαιωνικού Κάστρου Λάρνακας, θα πραγματοποιηθεί ως είθισται  το Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών  - Καραγκιόζη από τις 2- 5 Ιουνίου.

Στην Πλατεία Ευρώπης, σε ειδικά διαμορφωμένα  περίπτερα, όπως κάθε χρόνο θα παρουσιάζονται  παραδοσιακά κυπριακά επαγγέλματα με τεχνίτες να επεξηγούν την διαδικασία κατασκευής τους.

>>> ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η Λάρνακα λόγω της προνομιακής της θέση ως παραλιακή πόλη, εντάσσει κάθε χρόνο στο πρόγραμμα του Κατακλυσμού ναυταθλητικά αγωνίσματα στην παραλία των Φοινικούδων όπως κανό- καγιάκ, ιστιοπλοϊκούς αγώνες και αγώνες  σκαφών ανοικτής θαλάσσης.   Επίσης διοργανώνονται κολυμβητικοί αγώνες που πραγματοποιούνται στο κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας.  Παράλληλα με τα πιο πάνω διεξάγεται ο αγώνας Beach – Volley και  στο ξενοδοχείο Golden Bay θα φιλοξενηθεί για ακόμα μια χρονιά το Σκακιστικό Τουρνουά  Μπλιτζ.

Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί  τους Φορείς που συνεργάζονται για την προβολή και προώθηση των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο χορηγό επικοινωνίας Omega Chanel και 100.5 FM Δρόμος, καθώς επίσης και σε όλους τους υπόλοιπους χορηγούς.

Home