Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Με «αόρατο» κονδύλι το Υπουργικό μπορεί να σου ξοφλήσει ακόμη και τους Φόρους

Offsite Team
- 09.07.2023

Με «αόρατο» κονδύλι το Υπουργικό μπορεί να σου ξοφλήσει ακόμη και τους Φόρους

Το Προεδρικό αναφέρει ότι ισχύει μόνο για πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις

Αόρατο κονδύλι φαίνεται να διατηρεί το Υπουργικό Συμβούλιο μέσω του οποίου βοηθά πολίτες σε εξαιρετικές περιπτώσεις. 

Το κονδύλι αυτό μπορεί να ονομαστεί αόρατο, αφού οι αποφάσεις που αφορούν αυτές τις περιπτώσεις δεν δημοσιοποιούνται για αυτονόητους λόγους ούτε μετά τη λήξη της συνεδρίας του Προεδρικού, αλλά ούτε και στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας. 

Η OffsiteNews εντόπισε μάλιστα την τελευταία περίπτωση όπου το Υπουργικό της προηγούμενης κυβέρνησης μέσω απόφασης του ζητούσε την αποδέσμευση κονδυλίου ύψους €3.700 ώστε να πληρωθούν οι οφειλές χαμηλοσυνταξιούχου με σοβαρό πρόβλημα υγείας στον Φόρο Εισοδήματος. 

Η περίπτωση αυτή αποτέλεσε την αφορμή ώστε να διερευνήσουμε το θέμα, με αρμόδια πηγή να μας επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του «αόρατου» κονδυλίου. Όπως ενημερωθήκαμε αρμοδίως αυτό χρησιμοποιείται για μικρά ποσά και σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου υπάρχει πραγματική και άμεση ανάγκη για εξόφθαλμα επείγοντα περιστατικά. 

Σε ερώτηση μας για το κατά πόσον υπάρχουν κάποια κριτήρια για την αποδέσμευση από το εν λόγω κονδύλι, η πηγή της OffsiteNews αρκέστηκε να αναφέρει πως η κάθε περίπτωση εξετάζεται διαφορετικά και για την οποία προσμετρούνται διάφοροι παράγοντες πριν να ενημερωθεί το Υπουργικό ώστε να λάβει απόφαση

Χ.Ζ.

Home