Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Με την κατάργηση των ανώνυμων καρτών τηλεφωνίας, σταματά και η πώλησή τους στα περίπτερα

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 23.02.2024

Με την κατάργηση των ανώνυμων καρτών τηλεφωνίας, σταματά και η πώλησή τους στα περίπτερα

Δεν κατέληξαν στην Επιτροπή Νομικών - Ζήτησαν τις απόψεις των παρόχων Επίτροπος και Νομικη Υπηρεσία

Stop βάζει η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην πώληση καρτών προπληρωμένου χρόνου ομιλίας soeasy από τα περίπτερα και τις υπεραγορές. Εφόσον θεσμοθετηθεί  νομοθετικό  πλαίσιο  ταυτοποίησης των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας προπληρωμένου χρόνου ομιλίας θα σταματήσει και η  πώλησή τους από τα συγκεκριμένα σημεία.

Μιλώντας στην OffsiteNews η Επίτροπος Ειρήνη Λοίζίδου Νικολαίδου ανέφερε ότι η πώληση των soeasy σε αυτά τα σημεία δεν διασφαλίζουν την εμπιστευτικότητα των προσωπικών δεδομένων. Παράλληλα, η κα Λοίζίδου  - Νικολαίδου δεν τηρείται με αυτό τον τρόπο η στοιχειώδης ασφάλεια.

Η ένσταση της Επιτρόπου, εδράζεται και στο γεγονός ότι με το νέο νόμο όσοι θέλουν να εξασφαλίσουν κάρτα soeasy πρέπει να επιδεικνύουν φωτοαντίγραφα των προσωπικών τους εγγράφων (διαβατήρια, ταυτότητες), κάτι που αντίκειται των προσωπικών δεδομένων. Όπως ανέφερε: «Τέτοια πρακτική έχει κριθεί από το Γραφείο μου ως δυσανάλογη και μη συνάδουσα με την Αρχή της Αναλογικότητας και έχει για το σκοπό αυτό τροποποιηθεί η δευτερογενής νομοθεσία για τη φορητότητα»

>>>>Διαβάστε επίσης: Ξανά στη Βουλή η κατάργηση της ανωνυμίας στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας τύπου SoEasy<<<<

Στη Βουλή κατατέθηκαν υπομνήματα με τις θέσεις της Cyta, της Epic  της Cablenet και της Primetel. Στα υπομνήματα οι πάροχοι  έδωσαν τις θέσεις τους στη βάση εμπορικών επιχειρημάτων. Παράλληλα, υποστήριξαν ότι η εφαρμογή του νόμου δεν θα αλλάξει τα δεδομένα ως προς τη δημόσια ασφάλεια. Οι θέσεις των Εταιρειών θα σταλούν στη Νομική Υπηρεσία και στο Γραφείο της Επιτρόπου για να εξεταστούν.

Στόχος της πρότασης νόμου είναι διαφύλαξη της ασφάλειας και προστασίας της δημόσιας τάξης και των ατόμων γενικότερα από τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, έτσι ώστε, μεταξύ άλλων να εκλείψει το φαινόμενο ανώνυμων τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων. Η Επιτροπή θα επανέλθει για να συζητήσει το θέμα στις 14 Μαρτίου 2024.

Γιώργος Μιχαηλδης

0
Home