Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μέσα Σεπτεμβρίου οι προσφορές για συντήρηση πεζόδρομου Πιαλέ Πασιά

Offsite Team
- 17.08.2023

Μέσα Σεπτεμβρίου οι προσφορές για συντήρηση πεζόδρομου Πιαλέ Πασιά

Το έργο εξωραϊσμού των προσόψεων στην Πιαλέ Πασιά προχωρά κανονικά

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθούν προσφορές από το Δήμο Λάρνακας για συντήρηση του παραλιακού πεζόδρομου της Πιαλέ Πασιά στην Τουρκοκυπριακή συνοικία της πόλης, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος  Ανδρέας Βύρας.

Πρόσθεσε ότι «οι εργασίες συντήρησης θα αφορούν κυρίως το περιτοίχισμα, που εφάπτεται της θάλασσας και έχει διαβρωθεί εδώ και καιρό  σε πολλά σημεία. Οι προσφορές αναμένεται να προκηρυχθούν μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, αφού ο πεζόδρομος γέμισε με ρωγμές ενώ σε αρκετά σημεία υποχώρησε το μπετόν».

Ο συγκεκριμένος πεζόδρομος, είπε ο Δήμαρχος «έχει μεγάλη επισκεψιμότητα αφού το κοινό κα’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μεταβαίνει για περπάτημα, τρέξιμο, εξάσκηση και για στιγμές ξεγνοιασιάς. Αρχές Σεπτεμβρίου ο Δήμος Λάρνακας αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία θα ενημερώσει λεπτομερώς τους δημότες για τις εργασίες συντήρησης που θα γίνουν στον πεζόδρομο της Πιαλέ Πασά, τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν τα έργα και πόσο καιρό θα διαρκέσουν».

Όσον αφορά το έργο εξωραϊσμού των προσόψεων στην Πιαλέ Πασιά, ο κ. Βύρας είπε ότι «προχωρά κανονικά και θα είναι ένα έργο που αλλάζει τις όψεις μιας από τις πιο κύριες οδούς της πόλης. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι η βιτρίνα της Λάρνακας, ίσως και όλης της Κύπρου, αφού είναι ο πρώτος δρόμος που βλέπουν οι επιβάτες των αεροσκαφών κατά την διαδικασία προσγείωσης του στο αεροδρόμιο».

Πρόσθεσε ότι «η περιοχή έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ και το έργο έπρεπε να προχωρήσει. Συνεπακόλουθο του εξωραϊσμού είναι ότι επιδιορθώθηκαν και τα σπίτια της περιοχής αφού εκτός από την εμφάνιση, έγιναν και αρκετές εργασίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των προσφύγων που κατοικούν».

Στη τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας, συνέχισε ο Δήμαρχος «γίνονται και άλλα έργα, όπως το Πάρκο Μεσόγειος που θα κοστίσει 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Η δημιουργία του πάρκου θα δώσει πάρα πολλές επιλογές στους κατοίκους της περιοχής, θα γίνονται υπαίθριες εκθέσεις και θα αναβαθμίσει πάρα πολύ την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που κατοικούν στην τουρκοκυπριακή συνοικία».

ΚΥΠΕ

Home