Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Υπουργός Γεωργίας παρακολούθησε άσκηση πυρόσβεσης εντός της Νεκρής Ζώνης

Offsite Team -
08.06.2023

Ο Υπουργός Γεωργίας παρακολούθησε άσκηση πυρόσβεσης εντός της Νεκρής Ζώνης

Η αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στον τόπο μας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα ουσιώδους ασφάλειας

Ασκηση πυρόσβεσης εντός της Νεκρής Ζώνης παρακολούθησε την Πέμπτη ο Υπουργός  Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου και Υπεύθυνο Συντονιστή για τον Μηχανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Πυρκαγιών Υπαίθρου και Δασών Ανδρέα Α. Γρηγορίου και από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, παρακολούθησε την άσκηση πυρόσβεσης εντός της Νεκρής Ζώνης στην περιοχή Ατσά. Η άσκηση για κατάσβεση της πυρκαγιάς διοργανώθηκε από το Τμήμα Δασών, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη.

Αφού ενημερώθηκε για το σενάριο της άσκησης, παρακολούθησε την πορεία της και συνεχάρη τον Διευθυντή και το προσωπικό του Τμήματος Δασών για την άρτια εκτέλεσή της.

Ο κ. Ξενοφώντος επεσήμανε το μεγάλο αίσθημα ευθύνης και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του προσωπικού που συμμετείχε στην άσκηση, η οποία σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητα για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών στην περιοχή εντός της Νεκρής Ζώνης.

Η αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στον τόπο μας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα ουσιώδους ασφάλειας, γι’ αυτό και πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αποτελεί η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες, ενώ το Υπουργείο, μέσω του Τμήματος Δασών, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για προστασία των δασοκαλυμμένων εκτάσεων από τη φωτιά, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, ο  Υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στη Δασική Περιφέρεια Τροόδους.

Home