Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στη Λεμεσό - Δύσκολη η νύκτα

Offsite Team
- 09.09.2023

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στη Λεμεσό - Δύσκολη η νύκτα

Πληροφορίες ότι ευθύνεται ανθρώπινος παράγοντας για την μεγάλη πυρκαγιά

Ολονύκτια αναμένεται να είναι η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή του χωριού Ακρούντα της επαρχίας Λεμεσού, με τις φλόγες να εισέρχονται και να απειλούν και το κρατικό δάσος στην περιοχή του Κακομάλλη.

Σημειώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή λυθομαγκας της Ακρούντας από ακαλλιέργητο σημείο στην άκρη του δρόμου.Η φωτιά στο πέρασμα της κατέκαψε άγρια βλάστηση, ιδιωτικές περιουσίες Και επεκτάθηκε στο δάσος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ανακρίθηκαν 3 με 4 πρόσωπα που ήταν στην περιοχή χωρίς να προκύπτει μέχρι στιγμής οτιδήποτε. Οι έρευνες συνεχίζονται από ΤΑΕ Λεμεσού ενώ στο μικροσκόπιο έχει τεθεί φωτογραφικό υλικό απο την στιγμή έναρξης της πυρκαγιάς

Υπενθυμίζεται ότι στο Συντονιστικό Κέντρο που στήθηκε στην περιοχή κατέφθασε το απόγευμα του Σαββάτου  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να τύχει ενημέρωσης για την κατάσταση που επικρατεί στα πολλαπλά μέτωπα που έχουν ξεσπάσει.

Σε δηλώσεις του από το Συντονιστικό Κέντρο Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε πως φαίνεται πως η νύχτα θα είναι δύσκολη. «Βρισκόμαστε εδώ μαζί με τον Υπουργό. Από δικής μου πλευράς θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους αυτούς, οι οποίοι αγωνίζονται και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται απόψε για αυτή την πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής, η κατάσταση είναι δύσκολη. Την ίδια στιγμή, σημειώνουμε πως δεν απειλούνται κατοικίες. Ζητήθηκε προληπτικά από την Πολιτική Άμυνα από κάποια σπίτια να απομακρυνθούν οι ένοικοι, ώστε να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος. Επαναλαμβάνω η νύχτα είναι δύσκολη».

Σημείωσε πως, «έχουμε δει εάν χρειάζεται να ζητήσουμε βοήθεια από άλλα κράτη, ωστόσο αυτή την στιγμή δεν προκύπτει μια τέτοια ανάγκη. Έχω ενημερωθεί για κάποιες πληροφορίες που φαίνεται να υπάρχουν για τα αίτια της πυρκαγιάς, πως μπορεί να ευθύνεται ανθρώπινος παράγοντας, αλλά θα περιμένουμε να μας πουν, αφού ολοκληρωθούν οι έρευνες».

«Ο στόχος είναι απόψε να ελεγχθεί, να μη ξεφύγει προς άλλες κατευθύνσεις η φωτιά», είπε ο Πρόεδρος.

1

1

1

1

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο λόγω του δύσβατου του εδάφους και των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Τη μάχη κατά της πυρκαγιάς δίνουν επίγεια μέσα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών άλλες υπηρεσίες και εθελοντές. Η προσπάθεια είναι να οριοθετηθεί το βράδυ η πυρκαγιά και με το πρώτο φως της ημέρας θα ριχθούν εκ νέου στην μάχη τα εναέρια μέσα. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

0
Home