Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πάνε όλοι Βουλή για Πανεπιστημιακές σχολές στην Λάρνακα

Offsite Team
- 06.04.2022

Πάνε όλοι Βουλή για Πανεπιστημιακές σχολές στην Λάρνακα

Ξανά ανοίγει και το θέμα με την Διανέλλειο Σχολή

Το θέμα με την δημιουργία Πανεπιστημιακών σχολών στην επαρχία Λάρνακας ανοίγει κατά την σημερινη της συνεδρίαση η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής. Το όλο θέμα επανέρχεται ξανά στην επιφάνεια μετά και την αλλαγή πλάνων του Πανεπιστημίου Κύπρου το οποίο ανακοίνωσε πριν από περίπου δύο μήνες ενώπιον της Επιτροπής ότι βάζει τέλος στα σχέδια για Σχολή Επιστημών της Θάλασσας στη Λάρνακα.

Η Επιτροπή είχε ζητήσει ενημέρωση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο της εξέτασης του ετήσιου προϋπολογισμού του, με αποτέλεσμα στις 16/2 να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής ότι δεν είναι εφικτή η υλοποίηση του σχεδιασμού για Σχολή Επιστημών της Θάλασσας στη Λάρνακα, καθώς υπολογίστηκε ότι το κόστος της ανέρχεται στα €100 εκατομμύρια.

Παρά την θέση του Πανεπιστημίου Κύπρου τόσο ο Δήμος Λάρνακας όσο και διάφοροι φορείς της πόλης συνεχίζουν την προσπάθεια για δημιουργία Πανεπιστημιακών σχολών στην πόλη του Ζήνωνα.

Μάλιστα τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκε στο πλαίσιο κοινής διάσκεψης Τύπου από τον Δήμαρχο Λάρνακα και τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ ότι κάνουν το επόμενο βήμα στη συνεργασία μεταξύ Δήμου Λάρνακας και ΤΕΠΑΚ και προχωρούν στην προσφορά από τον Σεπτέμβρη του 2022 του πρώτου προγράμματος σπουδών του ΤΕΠΑΚ στην Λάρνακα, του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc στα Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά.

Βάσει και των πιο πάνω αναμένεται να διαφάνει κατά την σημερινή συνεδρίαση εάν υπάρχει αλλαγή στάση από πλευράς Πανεπιστημίου Κύπρου για δημιουργία σχολής στη Λάρνακα καθώς επίσης εάν το ΤΕΠΑΚ θα προχωρήσει και με άλλα προγράμματα σπουδών στην πόλη.

Για το όλο θέμα κλήθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Δήμαρχος Λάρνακας, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, του ΕΒΕΛ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων  Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

dianellio3

Στην ατζέντα και η Διανέλλειος Σχολή

Στην επιτροπής Παιδείας για συζήτηση βρίσκεται την ίδια ώρα και ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για τη Διανέλλειο Σχολή στη Λάρνακα.

Όπως ήδη έγραψε η Offsite θα γίνει η κατεδάφιση μέρος του κτιρίου που βρίσκεται στην αυλή της Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής ενώ θα παραμείνει το κομμάτι του  κτιρίου που περιλαμβάνει τα προπύλαια.

Επίσης, όπως ανέφερε στην Offsite πηγή από το Υπουργείο Παιδείας, ο χώρος για το παρόν στάδιο θα κλείσει, έτσι ώστε να μην είναι εφικτή η οποιαδήποτε πρόσβαση από τον κόσμο και θα παραμείνει κλειστός μέχρι να αποφασιστεί για το τι τελικά θα γίνει στον χώρο. 

Όσον αφορά το μέλλον του χώρου σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας έχει σταλεί επιστολή στο υπουργείο και αιτήθηκαν στον χώρο όπως ανεγερθεί ένα νέο γυμνάσιο. 

Όπως, μας εξήγησε ο λόγος που έχουν αιτηθεί να γίνει ένα νέο γυμνάσιο είναι διότι το γυμνάσιο Δροσιάς έχει πρόβλημα υπερπληθυσμού. 

Home