Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Park & Ride: Αρχές Δεκεμβρίου οι Λεμεσιανοί με λεωφορεία στη Λευκωσία

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 24.11.2023

Park & Ride: Αρχές Δεκεμβρίου οι Λεμεσιανοί με λεωφορεία στη Λευκωσία

Σύντομα Park & Ride και για μετακινήσεις εντός Λεμεσού για να αμβλυνθεί το κυκλοφοριακό - Το πλάνο για Λάρνακα και Πάφο

Το εγχείρημα με το park & ride ή το Pame Express πέτυχε στη Λευκωσία και πλέον τίθεται σε εφαρμογή το πλάνο για να λειτουργήσει στη Λεμεσό αρχικά και στη συνέχεια σε Πάφο και Λάρνακα.

Η Offsite News εξασφάλισε πληροφορίες για τον τρόπο που θα μπουν τα λεωφορεία στη ζωή των Λεμεσιανών. 

Ο προίστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών Ανδρέας Νικηφόρου μιλώντας στην ιστοσελίδα μας εξήγησε ότι ο στόχος που τέθηκε στη Λεμεσό είναι διπλός, αφού:

Πρώτο: Μέσω του Pame Express θα απαμβλυνθει το κυκλοφοριακό στη Λεμεσό. 

Δεύτερο: Με τη χρήση των υπεραστικών λεωφορείων θα μεταφέρονται φοιτητές και εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο και στο κέντρο της Λευκωσίας.

Βρέθηκαν τρεις Σταθμοί Μετεπιβίβασης - Αρχές Δεκεμβρίου διαδρομές

Σύμφωνα με τον κ. Νικηφόρου στη Λεμεσό  εντοπίστηκαν τρεις Σταθμοί μετεπιβίβασης που θα χρησιμοποιούνται τόσο από την Εταιρεία Μεταφορών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) όσο και από τα υπεραστικά λεωφορεία. Οι Σταθμοί αυτοί είναι στην περιοχή Χαβούζας, στον Άγιο Τύχωνα και στο Mall Λεμεσού. Παράλληλα, υπάρχουν συζητήσεις για τον εντοπισμό και νέων σημείων για Σταθμούς μετεπιβίβασης. Ήδη, υπάρχουν συζητήσεις με συγκεκριμένο Οργανισμό  για παραχώρηση του χώρου.

Ο κ. Νικηφόρου ανέφερε ότι η Διεύθυνση Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών θα είναι έτοιμη να προσφέρει τις πρώτες διαδρομές με τα υπεραστικά λεωφορεία αρχές Δεκεμβρίου. Σε κατοπινό στάδιο θα εφαρμοστεί και το Pame Express για εντός της Λεμεσού, όταν «κλειδώσουν» όλοι οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν σαν Σταθμοί Μετεπιβίβασης.

Ο κ. Νικηφόρου ανέφερε ότι στόχος με την εφαρμογή του Park and Ride στη Λεμεσό είναι η χρήση των λεωφορείων από τους Λεμεσιανούς ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργείται στην πόλη με το κυκλοφοριακό. Ο Υπεύθυνος των Δημόσιων Μεταφορών υπογράμμισε ότι η χρήση του λεωφορείου δεν θα είναι δωρεάν, αλλά το κόμιστρο θα ανέρχεται στο ποσό των 40 ευρώ για όσους θα χρησιμοποιούν το λεωφορείο πολλές φορες την ημέρα.

>>>>Διαβάστε επισης: Αρχίζουν κυκλικές διαδρομές λεωφορείων στον Ύψωνα - Όλες οι πληροφορίες<<<<

Σχεδιασμοί και για την Πάφο

Εκτός από τη Λεμεσό έγιναν οι πρώτες σκέψεις για την εφαρμογή του park and Ride και στην επαρχία Πάφου. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται τόσο από τα υπεραστικά λεωφορεία όσο και από τα λεωφορεία του ΟΣΥΠΑ. 

Ως Σταθμοί μετεπιβίβασης θα χρησιμοποιηθούν ο Κεντρικός Σταθμός της Πάφου Καραβέλλα και θα ολοκληρωθούν ο Σταθμός στην περιοχή Τάφοι των Βασιλέων και οι δυο στο Λιμανάκι της Πάφου. Το Αεροδρόμιο Πάφου θα εξυπηρετείται από το Σταθμό Καραβέλλα.

Οι σχεδιασμοί στη Λάρνακα

Στη Λάρνακα γίνονται επίσης σχεδιασμοί για την εφαρμογή του Park and ride. Ήδη το Υπουργείο θα χρησιμοποιήσει χαλίτικη γη στην περιοχή Ριζοελιάς για Σταθμό Μετεπιβίβασης. Ό εν λόγω Σταθμός   θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες των πολιτών για μετάβαση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Επίσης, εντοπιστηκε χώρος στο Καλό Χωριό για να υπάρχει συνδεσιμότητα για τη Λεμεσό, ενώ οι επιτελείς του Υπουργείου ψάχνουν και άλλους χώρους.

Ήλθαν 40 λεωφορεία

Στη διάθεση του Υπουργείου Μεταφορών βρίσκονται 40 καινούρια υπεραστικά λεωφορεία που θα αυξήσουν και τις διαδρομές από και προς τη Λευκωσία. Εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της τηλεματικής υπηρεσίας. Μέσω της τηλεματικής θα εγκατασταθεί GPS (Σύστημα Εντοπισμου Γεωγραφικής Θέσης), σύστημα ηλεκτρονικής  έκδοσης εισιτηρίων και σύστημα παρακολούθησης του λεωφορείου από τις Αρχές σε πραγματικό χρόνο.

Γιώργος Μιχαηλίδης

 

0
Home