Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πριν το Πάσχα οι πρώτες εισηγήσεις Βαφεάδη για Κυκλοφοριακό

Του Στέλιου Στυλιανού
- 17.03.2023

Πριν το Πάσχα οι πρώτες εισηγήσεις Βαφεάδη για Κυκλοφοριακό

Συντονισμός και σχέδια δράσης για αντιμετώπιση του προβλήματος - Πραγματοποίησε την πρώτη σύσκεψη ο αρμόδιος υπουργός

Την πρώτη του γνωριμία με την Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής είχε την Πέμπτη ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης με το Κυκλοφοριακό να βρίσκεται  στο επίκεντρο της πρώτης επίσημης συνάντησης.

Μάλιστα όπως ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 16/3 η πρώτη σύσκεψη στο Υπουργείο για το εν λόγω θέμα, ενώ έχει ετοιμαστεί αίθουσα που θα εξυπηρετεί ειδικά για τις συναντήσεις μεταξύ φορέων, υπηρεσιών και υπουργείων, με στόχο την εξεύρεση λύσεων.

Την ίδια ώρα επεσήμανε ενώπιον των Βουλευτών  ότι το κυκλοφοριακό δεν αφορά μόνο την παρουσία αυτοκινήτων στους δρόμους καθώς συνδέεται όπως είπε και με τις αυξημένες εκπομπές ρύπων, κάτι για το οποίο ενδεχομένως η Κυπριακή Δημοκρατία θα κληθεί από την ΕΕ να καταβάλει πρόστιμο.

Σε επικοινωνία που είχε η Offsite News με τον υπουργό Μεταφορών, Αλέξη Βαφέαδη αναφορικά με την πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες για το Κυκλοφοριακό μας ανέφερε ότι στο υπουργείο θέλουν να δώσουν έμφαση στην συντονισμένη δράση και σκοπεύουν να καλούν στις συναντήσεις κόσμο που έχει εμπειρογνωμοσύνη για να συνεισφέρει στην συζήτηση που υπάρχει έτσι ώστε να καταλήξουν σε μέτρα που θα βοηθήσουν στην λύση του προβλήματος. 

Μάλιστα όπως σημείωσε υπάρχει πολύς κόσμος που έχει καλές εισηγήσεις και θέλουν να υπάρχουν τακτικές συσκέψεις με στόχο να υπάρχει σαφής εικόνα για το που βρισκόμαστε σήμερα στο κυκλοφοριακό αλλά και που θέλουμε να φτάσουμε. 

Όπως ανέφερε ο κύριος Βαφεάδης στην ιστοσελίδα μας θέλει μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες να καταγράψει που βρισκόμαστε σήμερα καταγράφοντας για παράδειγμα τα προβλήματα που υπάρχουν, τον αριθμό λεωφορείων που έχουμε, τον αριθμό των επιβατών που μετακινούνται με αυτά, τον αριθμό αυτοκινήτων που διακινούνται στους κυπριακούς δρόμους και ακολούθως να καταγράψουν βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις.

Αναφορικά με την αίθουσα την οποία κατά την διάρκεια της επιτροπή Μεταφορών παρομοίασε ως αίθουσα επιχειρήσεων σημείωσε ότι σε αυτή την αίθουσα θέλουν να συνεδριάζουν, να εκφέρουν αποψεις και να καταρτίζουν σχέδια δράσης. Όπως σημείωσε θέλουν σε αυτή να συνυπάρχουν αρκετά άτομα τα οποία να μπορούν να δουλεύουν μαζί και να εκφέρουν αποψεις.

Τέλος όπως σημείωσε το υπουργείο Μεταφορών θα εξετάσει τις εισηγήσεις που τέθηκαν από Βουλευτές στο παρελθόν έχοντας ως στόχο μέσα από συνεργασία να βρουν λύσεις στο πρόβλημα του Κυκλοφοριακού.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, Μαρίνος Μουσιούττας ανέφερε ότι το θέμα θα επανέλθει στην ημερήσια διάταξη πριν το Πάσχα ενώ βάσει και των αναφορών του υπουργού Μεταφορών αναμένεται ότι σε αυτή την συνεδρίαση θα παρουσιάσει τις πρώτες του εισηγήσεις για λύσεις στο πρόβλημα. 

Home