Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πρόταση νόμου για κάμερες που θα εντοπίζουν πυρκαγιές σε βιομηχανικές & βιοτεχνικές

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 18.06.2023

Πρόταση νόμου για κάμερες που θα εντοπίζουν πυρκαγιές σε βιομηχανικές & βιοτεχνικές

Κατατέθηκε στη Βουλή - «Κλωτσά» η Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων

Ο μεγάλος κίνδυνος που παρατηρείται σε βιομηχανικές, αλλά και βιοτεχνικές περιοχές λόγω πυρκαγιών, αφού  τόσο η έξοδος όσο και η είσοδος στις περιοχές αυτές είναι η ίδια, φέρνει πρόταση νόμου για τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης για σκοπούς πρόληψης πυρκαγιών και διαχείρισης περιβαλλοντικών κινδύνων. Η πρόταση νόμου κατατέθηκε από τους βουλευτές Κυριάκο Χατζηγιάννη και Σταύρο Παπαδούρη, στην Ολομέλεια για να συζητηθεί στην Επιτροπή Εσωτερικών.

Ο εκ των εισηγητών της πρότασης Νόμου Σταύρος Παπαδούρης ανέφερε ότι το θέμα είναι σοβαρό αφού πυρκαγιά σε βιομηχανικές περιοχές θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Ο κ. Παπαδούρης ανέφερε ότι ζητήθηκε για τη βιομηχανική περιοχή του Ύψωνα από την πυροσβεστική η χρήση πυροσβεστικού οχήματος, αλλά  η Πυροσβεστική δεν είναι σε θέση να το πράξει. Ως εκ τούτου προχωρήσαμε στην πρόταση νόμου που στην ουσία αφορά την τοποθέτηση καμερών που θα εντοπίζουν τις πυρκαγιές στις βιομηχανικές περιοχές. Οι κάμερες αυτές θα είναι συνδεδεμένες με το διαχειριστή του χώρου ο οποίος θα κινητοποιείται και θα ενημερώνει την Πυροσβεστική σε περίπτωση πυρκαγιάς. . Στις σκέψεις βρίσκεται και η τοποθέτηση φύλακα του χώρου που θα έχει την ευθυνη για την παρακολούθηση των καμερών.   Ο κ. Παπαδούρης ανέφερε ότι αυτό μπορεί να γίνει εφόσον ο Περί Δήμων Νόμος παρέχει εξαίρεση για πρόληψη βανδαλισμών εντός των δημοτικών ορίων.

>>>>Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιές: Βάζουν σε 4 περιοχές κάμερες και αισθητήρες<<<<

Η Offsite News  επικοινώνησε με την Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων Ειρήνη Λοίζίδου - Νικολαίδου η οποία όταν θέσαμε την πρόταση ενώπιόν της είπε ότι πρέπει να δει την πρόταση για να τοποθετηθεί. Εκ πρώτης όψεως όμως είναι αρνητική στην τοποθέτηση κάμερας παρακολούθησης σε δημόσιο χώρο. Όπως είπε σε κάθε περίπτωση πρέπει να γινει διαβούλευση με το γραφείο της.

Γιώργος Μιχαηλίδης

 

Home