Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΠτΔ σε Επίτροπο Προστασίας Παιδιού - «Οι συστάσεις σας «είναι καθοριστικής σημασίας»

Offsite Team
- 10.07.2023

ΠτΔ σε Επίτροπο Προστασίας Παιδιού - «Οι συστάσεις σας «είναι καθοριστικής σημασίας»

Παρέλαβε την ετήσια έκθεσή της

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση για το 2021 της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κας Δέσπως Μιχαηλίδου.

Παραδίδοντας την έκθεση, η Επίτροπος είπε, μεταξύ άλλων, ότι η έκθεση παραδίδεται ετεροχρονισμένα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόσθεσε ότι «στην έκθεση θα δείτε όλες μας τις παρατηρήσεις κατά κατηγορία. Στόχος μας είναι η εποπτεία της εφαρμογής των δικαιωμάτων του παιδιού, συστάσεις προς την πολιτεία. Το σωστό είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, με ιδιαίτερη προσοχή στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες παιδιών.

Εκείνο που επισημάναμε είναι ότι ιδιαίτερη ευαισθησία πρέπει να επιδεικνύεται σε θέματα παιδιών που βρίσκονται σε ευάλωτες καταστάσεις», είπε η Επίτροπος, «καταστάσεις, όπου η πολιτεία πρέπει να εγκύψει για να μειώσει τα προβλήματα που θα επιφέρει μια κρίση».

Πρόσθεσε ότι «στόχος μας να ενδυναμώσουμε τη φωνή των παιδιών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που τα αφορούν και συνδιαμορφώνουν το μέλλον τους».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «προσεγγίζω το θέμα ως ιδιαίτερης σημασίας, αναμφίβολα η κρίση του κορωνοϊού εκείνους που επηρέασε περισσότερο από οποιουσδήποτε άλλους ήταν τα απιδιά, έχω προσωπική εμπειρία ως γονιός τεσσάρων παιδιών.

Ο δικός σας ρόλος είναι ακριβώς για να υποδεικνύετε στην εκτελεστική εξουσία όλες αυτές οι διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να κάνει, ειδικότερα λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα και τον αυξημένο ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν τα παιδιά, και εμένα με προβληματίζει προσωπικά και μέσα στο προεκλογικό μας πρόγραμμα ήταν ψηλά στις προτεραιότητες μας το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή των παιδιών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στα θέματα που τους απασχολούν.

Τα παιδιά είναι το μέλλον της πατρίδας μας, πολλές από τις αποφάσεις που σήμερα λαμβάνουμε είναι τα παιδιά μας που θα κληθούν να τις εφαρμόσουν είτε να κινηθούν εντός του πλαισίου των αποφάσεων αυτών. Άρα, πρέπει να έχουν ουσιαστικό ρόλο στο να ακούγονται και είναι για αυτόν τον λόγο που σύντομα θα ανακοινώσουμε και μια ομάδα παιδιών που θα συζητάμε μαζί τους, θα ακούμε εισηγήσεις τους και θα ανταλλάζουμε απόψεις πριν τη λήψη αποφάσεων για θέματα που τους αφορούν».

Πρόσθεσε ότι οι συστάσεις της Επιτρόπου «είναι καθοριστικής σημασίας» για να διορθωθούν καταστάσεις «που δημιουργούνται από το περιβάλλον όπου τα παιδιά καλούνται να μεγαλώσουν με τις πολλαπλές προκλήσεις», και σημείωσε πως «η συνεργασία μας είναι περισσότερο από αναγκαία».

Home