Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σε ένα μήνα όλοι οι 18χρονοι θα πάρουν από €220

Στέλιος Στυλιανού 
- 03.10.2023

Σε ένα μήνα όλοι οι 18χρονοι θα πάρουν από €220

Υπογράφηκε η σύμβαση για την Κάρτα Πολιτισμού Νέων - Το υφυπουργείο Πολιτισμού προετοιμάζεται για την έκδοση της

Σε υλοποίηση της απόφασης του υπουργικού Συμβουλίου η οποία λήφθηκε στις 15/6 και αφορά τη δημιουργία κάρτας για πολιτιστικά δρώμενα για όλους τους νέους και νέες ηλικίας 18 προχωρά το υφυπουργείο Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα όπως πληροφορείται η Offsite News το περασμένο διάστημα υπογράφηκε σύμβαση του υφυπουργείου Πολιτισμού  με την Τράπεζα Κύπρου για να προχωρήσει η έκδοση της Κάρτας. 

Η Κάρτα Πολιτισμού Νέων θα είναι προπληρωμένη πλαστική κάρτα (τύπου prepaid visa) με ποσό €200. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Υφυπουργείου Πολιτισμού η Τράπεζα Κύπρου μάλιστα θα επιχορηγεί την κάθε κάρτα που εκδίδει με επιπρόσθετο ποσό ύψους €20 και έτσι το συνολικό ποσό ανά κάρτα θα ανέρχεται στα €220 και δικαιούχοι θα είναι άτομα που θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους εντός του 2023.

Όπως πληροφορούμαστε στο παρόν στάδιο τα δυο μέρη προβαίνουν σε προετοιμασία της έκδοσης και των χαρακτηριστικών που θα έχει η κάρτα και αναμένεται ότι σε περίπου ένα μήνα θα ανακοινωθούν τα ωφελήματα της αλλά και που ο κάθε νέος ηλικίας 18 ετών θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει. 

Ο στόχος που υπάρχει στο υφυπουργείο Πολιτισμού είναι η Κάρτα Πολιτισμού Νέων να ισχύει για όλους τους νέους που θα συμπληρώσουν το 18 έτος της ηλικίας τους και τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα πιστεύετε ότι η κάρτα αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε νέους 18 ετών να έρθουν σε επαφή με όλες τις μορφές τέχνης και τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία, με απώτερο στόχο την προώθηση της πολιτιστικής παιδείας.

Στέλιος Στυλιανού 

0
Home