Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σκοτεινοί δρόμοι: Τους παίρνει στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας ο Βαφεάδης

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 27.01.2024

Σκοτεινοί δρόμοι: Τους παίρνει στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας ο Βαφεάδης

Αναμένουν την Αστυνομία να δώσει λεπτομερή κατάσταση

Σχέδιο δράσης ετοιμάζει το Υπουργείο Μεταφορών με στόχο να επλυθούν τα προβλήματα που εμφανίζονται στο οδικό δίκτυο ώστε να είναι ασφαλές για τους οδηγούς.

Μετά το τετραπλό θανατηφόρο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης το πήρε πάνω του και όταν συγκαλέσει το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας μέσα στις επόμενες μέρες, θα ζητήσει όπως συζητηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν στους δρόμους και ειδικά η έλλειψη φωτισμού.

Όπως πληροφορούμαστε στην ατζέντα του Συμβουλίου θα βρεθούν οι επικίνδυνοι δρόμοι, και οι δρόμοι χωρίς εμφανείς γραμμές. Παράλληλα, θα συζητηθεί και η επίλυση των προβλημάτων με δρόμους χωρίς σημάνσεις.

Αναμένουμε την Αστυνομία

Ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε στην OffsiteNews ότι «αναμένουμε την Αστυνομία να μας δώσει τις εισηγήσεις της σχετικά με τους επικίνδυνους δρόμους.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Βαφεάδης μάς είπε ότι «θα χαρτογραφηθούν οι επικίνδυνοι δρόμοι και όσοι δεν διαθέτουν επαρκή φωτισμό  ώστε να δούμε πού παρουσιάζονται πρόβλημα με στόχο να λυθούν». Όπως πληροφορούμαστε, μετά το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας το Υπουργείο θα είναι σε θέση να προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

>>>>Διαβάστε επίσης: Αναθεώρηση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας - Έμφαση στο κόκκινο και τους πεζούς<<<<

Το Υπουργείο προβληματίζεται και για τους δρόμους χωρίς σημάνσεις. Μετά την ανάλυση της κατάστασης στη διόρθωση του προβλήματος θα εμπλακεί και το Τμήμα Δημόσιων Έργων.

Το τετραπλό θανατηφόρο που  συγκλόνισε την Κύπρο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στη Λεμεσό οδηγεί σε δραστικά μέτρα για αντιμετώπιση νέων θανατηφόρων δυστυχημάτων. Στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας θα συζητηθεί ακόμα και η αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και  το ενδεχόμενο επιμορφωτικών  σεμιναρίων για υφιστάμενους οδηγούς.

Παράλληλα, το σημείο που σημειώθηκε το  τετραπλό θανατηφόρο θα καλυφθεί με σύστημα φωτοεπισήμανσης ενώ θα κηρυχθεί σαν μελανό σημείο.

Στην αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,  θα δοθεί έμφαση στην κουλτούρα των οδηγών και ειδικά για να καλυφθούν κενά που παρατηρούνται στη χρήση του κόκκινου σηματοδότη και των διαβάσεων των πεζών.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home