Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στα λευκά το Τρόοδος - Δρόμοι ανοικτοί μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες

Offsite Team
- 13.01.2024

Στα λευκά το Τρόοδος - Δρόμοι ανοικτοί μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες

Φωτογραφίες - Μαγευτικό το τοπίο στο Τρόοδος

Στα λευκά ντύθηκε το Τρόοδος μετά και την χιονόπτωση που ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες. 

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Kitas weather, το τοπίο είναι μαγευτικό, ενώ η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

1

2

3

Την ίδια ώρα σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομία, λόγω της χιονόπτωσης, οι δρόμοι:

> Προδρόμου–Τροόδους,

> Καρβουνά–Τροόδους και

> Πλατρών–Τροόδους,

είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά υποχωρούν. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, και τοπικά στα βόρεια και τα ανατολικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες βροχές. Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά το τριήμερο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

*Πηγή φωτο: Kitas weather

0
Home