Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στάθμευση σε θέσεις ΑμΕΑ: Ρυμούλκηση οχημάτων & αφαίρεση πινακίδων - Στα Є400 το πρόστιμο

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 09.04.2024

Στάθμευση σε θέσεις ΑμΕΑ: Ρυμούλκηση οχημάτων & αφαίρεση πινακίδων - Στα Є400 το πρόστιμο

Οι σκέψεις του Υπ. Μεταφορών και η αύξηση προστίμου που πάει Βουλή την Πέμπτη - Οι τάσεις των κομμάτων

Θα το σκεφτονται διπλά και τριπλά όσοι και όσες θα επιχειρούν να σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους σε θέσεις ΑμΕΑ (Άτομα με Ειδικές Ανάγκες). Η Βουλη και η Κυβέρνηση ετοιμάζουν δραστικά μέτρα αποτροπής του φαινομένου.  Ένα από τα μέτρα αφορούν την αύξηση του προστίμου από τα 300 ευρώ που είναι σήμερα στα 400 με προοπτική τα 500 ευρώ εάν επαναλάβεις το λάθος δεύτερη φορά. Εξάλλου, η Κυβέρνηση ετοιμάζει συνδυαστικά μέτρα όπως την ρυμούλκηση των οχημάτων και την αφαίρεση των πινακίδων που θα πληρώνεις για να τις πάρεις πίσω. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Μεθαύριο Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 πάει στην Ολομέλεια πρόταση νόμου του βουλευτή της ΕΔΕΚ Ανδρέα Αποστόλου ο οποίος ζήτησε την αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ. Ωστόσο, η πρόταση δεν άρεσε με αποτέλεσμα να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Η λύση αυτή θα έλθει μέσω τροπολογίας η οποία θα γίνει μέσω του βουλευτή της ΔΗΠΑ Μαρίνου Μουσιούττα ο οποίος θα εισηγηθεί την αύξηση του προστίμου στα 400 ευρώ στην πρώτη παράβαση και στα 500 ευρώ στη δεύτερη παράβαση.

>>>>Διαβάστε επίσης: Πάει για αύξηση στα €500 το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση σε θέσεις για ΑμΕΑ<<<<<

Έρχονται συνδυαστικά μέτρα

Όπως πληροφορούμαστε, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου επικοινώνησε με το Υπουργείο Μεταφορών όπου πληροφορήθηκε ότι έρχονται συνδυαστικά μέτρα που εφαρμόζονται στο εξωτερικό. Τα μέτρα αυτά αφορούν την ρυμούλκηση οχημάτων που βρίσκονται σε θέσεις ΑμΕΑ. Επίσης, ένα άλλο μέτρο θα αφορά την αφαίρεση πινακίδων από τα οχήματα που θα είναι σταθμευμένα παράνομα. Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα και αφού καταβληθεί συγκεκριμένο ποσό.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, «εκτός από την αύξηση των ποινών θα πρέπει να δούμε και τους ελέγχους που κάνει η Αστυνομία. Φαίνεται ότι οι έλεγχοι είναι ανεπαρκείς. Εμείς θα προσπαθήσουμε στη Βουλή να κάνουμε αυτό που μπορούμε, να αλλάξουμε το πλαίσιο για τις ποινές. Την ίδια ώρα μας πρέπει να εξεταστούν και να παρθούν και άλλα μέτρα έτσι ώστε να αυξηθούν οι έλεγχοι και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί». 

Η OffsiteNews επικοινώνησε και με τον κ. Δημήτρη Λαμπριανίδη, πρόεδρο της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατάθεση της πρότασης νόμου. «Η αύξηση του προστίμου είναι μια θετική εξέλιξη και ευελπιστούμε ότι θα αποτραπεί η παράνομη στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ».

Παράλληλα, ο κ. Λαμπριανίδης τόνισε πως θα πρέπει να εξευρεθεί ο τρόπος ώστε να υπάρχει έλεγχος σε σχέση με την χρήση της μπλε κάρτας. «Έχει παρατηρηθεί ότι συγγενείς ατόμων με αναπηρία χρησιμοποιούν την μπλε κάρτα χωρίς να είναι το άτομο με αναπηρία εντός του οχήματος και παρκάρουν στις καθορισμένες θέσεις».O κ. Λαμπριανίδης ανέφερε ότι πρέπει να πρωθηθούν τα μέτρα της αφαίρεσης πινακίδων και ρυμούλκησης οχημάτων.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home