Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στέλνουμε δυο αεροπλάνα για τις πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη

Offsite Team
- 21.08.2023

Στέλνουμε δυο αεροπλάνα για τις πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη

Τα εν λόγω πτητικά μέσα έχουν ενταχθεί από τα μέσα Ιουνίου του 2023 στο rescEU

Δύο αεροπλάνα τύπου Air Tractor του Τμήματος Δασών με τέσσερα άτομα πλήρωμα και πέντε άτομα υποστηρικτικό προσωπικό εδάφους, αποστέλλονται από την Κυπριακή Δημοκρατία προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Άμυνας, ύστερα από απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρου Ξενοφώντος, αποστέλλεται μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βοήθεια προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή Αλεξανδρούπολης.

Η βοήθεια αποτελείται από δύο αεροπλάνα τύπου Air Tractor του Τμήματος Δασών με τέσσερα άτομα πλήρωμα και πέντε άτομα υποστηρικτικό προσωπικό εδάφους.

Αναχωρούν εντός της ημέρας (γύρω στο μεσημέρι), αναφέρεται, από το αεροδρόμιο Πάφου με προορισμό το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, όπου θα τύχουν ενημέρωσης και θα λάβουν λεπτομέρειες για την αποστολή τους.

>>>>Διαβάστε επίσης¨Άννα Προκοπίου: Τηλεφώνησε στον Κικίλια και πρόσφερε βοήθεια για πυρκαγιές<<<<

Το πρόγραμμα πτήσεων περιλαμβάνει σταθμό στο αεροδρόμιο Ρόδου για ανεφοδιασμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα εν λόγω πτητικά μέσα έχουν ενταχθεί από τα μέσα Ιουνίου του 2023 στο rescEU (σύμφωνα με το οποίο χώρες Κράτη-Μέλη χρηματοδοτούνται για να ενισχύσουν τα μέσα που διαθέτουν για αντιμετώπιση καταστροφών με τη δέσμευση να αξιοποιούν τα μέσα αυτά προς όφελος και άλλων κρατών-μελών όταν παρουσιάζεται ανάγκη) και η συγκεκριμένη είναι η δεύτερη αποστολή τους.

Η Κυπριακή Δημοκρατία διαχρονικά ανταποκρίνεται για παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες είτε αξιοποιώντας πρόνοιες διακρατικών συμφωνιών είτε μέσα στα πλαίσια του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προστίθεται.  

ΚΥΠΕ

Home