Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στη θέση του ο βρακάς για την 62η Γιορτή του Κρασιού του Δήμου Λεμεσού

Offsite Team
- 19.09.2023

Στη θέση του ο βρακάς για την 62η Γιορτή του Κρασιού του Δήμου Λεμεσού

H Γιορτή του Κρασιού επεκτείνεται και στις συνοικίες της πόλης

Κάλεσμα, για άλλη μια χρονιά, έκανε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, σε ντόπιους και ξένους, να επισκεφθούν την 62η Γιορτή του Κρασιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στο δημόσιο κήπο Λεμεσού, με αφορμή την καθιερωμένη τελετή τοποθέτησης του παραδοσιακού βρακά.

Η επτά μέτρων επιβλητική μορφή του βρακοφόρου αμπελουργού, ο οποίος στο ένα του χέρι κρατά το τσαμπί και στο άλλο το παραδοσιακό «κολότζι» με το κρασί, πήρε τη θέση της, το πρωί, υπό τους ήχους τραγουδιών του κρασιού, από τους κανταδόρους «Αρίωνες» και στην παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε πως «συνεχίζεται η πορεία αναβάθμισης, βελτίωσης, εκσυγχρονισμού της Γιορτής του Κρασιού, πάντα κρατώντας την παράδοση αυτής της μεγάλης λαϊκής γιορτής».

«Υπάρχουν πολλά καινοτόμα στοιχεία, πολλοί νεοτερισμοί, πολλές νέες ιδέες, που είμαι σίγουρος θα τις χαρεί ο κόσμος και αυτή τη χρονιά», συνέχισε, ενώ υπέδειξε ότι λεπτομέρειες θα δοθούν την ερχόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως και φέτος, στο πλαίσιο της γιορτής, θα πραγματοποιηθούν δυο εκδηλώσεις σε χωριά της επαρχίας Λεμεσού, στις 8 και 15 Οκτωβρίου, η πρώτη στο παραδοσιακό κρασοχώρι Πάχνας και η δεύτερη, στο παραδοσιακό κουμανταροχώρι Άγιος Κωνσταντίνος.

Σημείωσε επίσης ότι, εκτός από τα χωριά, η Γιορτή του Κρασιού επεκτείνεται και στις συνοικίες της πόλης, καθώς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, όπου θα προσφέρεται κυπριακό κρασί και κυπριακά εδέσματα που έχουν ως βάση τους το σταφύλι.

Με αυτόν τον τρόπο, συνέχισε, θα νιώσει το κοινό ότι η Γιορτή του Κρασιού δεν αφορά μόνο τον δημόσιο κήπο, αλλά επεκτείνεται σε όλη την πόλη και επαρχία αλλά αφορά και όλη την Κύπρο, ως η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή του τόπου.

Ανέφερε ακόμη ότι αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες από άλλες πόλεις, καθώς και τουρίστες, υπενθυμίζοντας πως θα υπάρχει και φέτος δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία, με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

«Στεκόμαστε δίπλα στο Υφυπουργείο Τουρισμού, μέσα από εκδηλώσεις όπως αυτή, να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο και πέρα του Σεπτεμβρίου», κατέληξε στη δήλωση του ο Δήμαρχος Λεμεσού.

ΚΥΠΕ

0
Home