Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στήνει κέντρα επιχειρήσεων η Πυροσβεστική για αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Γιώργος Μχαηλίδης
- 26.12.2023

Στήνει κέντρα επιχειρήσεων η Πυροσβεστική για αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Ο Αρχιπύραρχος στέλλει έκθεση στην Υπ. Δικαιοσύνης για τα κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων - Ενέργειες για εκσυγχρονισμό

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν μένει με «σταυρωμένα τα χέρια» και ετοιμάζει τα σχέδιά της με σκοπό να μην τρέχει τελευταία στιγμή το καλοκαίρι. Το επιτελικό γραφείο του Αρχιπυράρχου Νίκου Λογγίνου προωθεί λύσεις με επίκεντρο την τεχνολογική αναβάθμιση των πυροσβεστών.

Στήνουν κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων

Όπως πληροφορούμαστε, ο Αρχιπύραρχος  Νίκος Λογγίνος ετοιμάζει ειδική έκθεση προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννα Κουκκίδου Προκοπίου. Στην έκθεση θα αναφέρεται η πρόθεση για να στηθεί κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων. Το εν λόγω Κέντρο θα είναι στην ουσία μεγάλο πυροσβεστικό όχημα το οποίο θα σπεύδει όπου υπάρχουν μεγάλες πυρκαγιές. Το εν λόγω όχημα θα διοθέτει εξειδικευμένα μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας όπου οι επιτελείς της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών θα παρακολουθούν την πορεία της φωτιάς. Στόχος να λαμβάνονται μέσω των προηγμένων μηχανημάτων του Κέντρου,  όλες οι απαραίτητες πληροφορίες με σκοπό την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Μεγάλο project στο Αρχηγείο

H Πυροσβεστική ετοιμάζει  ενιαίο Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, συνολικού κόστους 6,1 εκ, χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογία. Το Κέντρο θα βρίσκεται στο 2ο όροφο του Αρχηγείου Πυροσβεστικής στη Λακατάμια και αναμένεται να αποπερατωθει μέχρι το 2026. Η Πυροσβεστική θα βγει σε διεθνή διαγωνισμό για την Εταιρεία ή κοινοπραξια που θα αναλάβει την ανέγερση του Κέντρου. 

>>>>Διαβάστε επίσης: 181 νέοι αστυνομικοί πιάνουν δουλειά από σήμερα<<<<

Το Συντονιστικό Κέντρο θα συντονίζει όλα τα επεισόδια πυρκαγιών παγκύπρια. Η καθεμιά πληροφορία θα φθάνει στο Συντονιστικό Κέντρο και θα αξιολογείται με στόχο την άμεση ανταπόκριση.

Παράλληλα, οι πολίτες θα έχουν την ευχέρεια αφού ενημερώσουν το Συντονιστικό Κέντρο για εντοπισμό πυρκαγιάς  μέσω ενός link που θα τους αποστέλλει η Πυροσβεστική να ανεβάζουν φωτογραφία από τη σκηνή με ένα κλικ. Με αυτό τον τρόπο το Κέντρο θα μπορεί να κινητοποιήσει οχήματα και δυνάμεις. 

Σε μια άλλη εξέλιξη, στόχος της Πυροσβεστικής είναι η εγκατάσταση 20 νέων αισθητήρων σε δασικές και βιομηχανικές περιοχές που θα εντοπίζουν τις πυρκαγιές και θα ενημερώνουν το Συντονιστικό Κέντρο.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home