Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θα κατασκευάσουν νέους ποδηλατόδρομους 35 χιλιομέτρων στη Λεμεσό

Offsite Team -
18.09.2023

Θα κατασκευάσουν νέους ποδηλατόδρομους 35 χιλιομέτρων στη Λεμεσό

Νικολαϊδης: Η Λεμεσός μπορεί να γίνει η πόλη του ποδηλάτου

Τη σημασία του ποδηλάτου τόνισε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, εκφράζοντας την προσδοκία, η Λεμεσός να γίνει «η πόλη του ποδηλάτου», με αφορμή τον στον Deloitte Ποδηλατικό Γύρο Λεμεσού 10Km, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, εκατοντάδες ποδηλάτες συμμετείχαν στον ποδηλατικό γύρο, ο οποίος περιλαμβάνεται στο καλεντάρι των «ΟΠΑΠ Λεμεσίων» και στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Η εκκίνηση δόθηκε στις 9 το πρωί από το χώρο στάθμευσης Εναερίου, με τη συμμετοχή ποδηλατικών ομάδων/ομιλίων και αθλητικών σωματείων.

Δίνοντας την εκκίνηση της μεγαλύτερης ποδηλατικής πορείας, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι «η Λεμεσός μπορεί να γίνει η πόλη του ποδηλάτου» και σημείωσε πως το ποδήλατο δεν είναι απλά τρόπος ζωής, αλλά συμβάλλει παράλληλα στη μείωση των καυσαερίων και την υλοποίηση του στόχου για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2030.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμαρχος Λεμεσού ανακοίνωσε δύο σημαντικές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που αφορούν στην κατασκευή νέων ποδηλατοδρόμων και ποδηλατοδιαδρομών 35 χιλιομέτρων, στο κέντρο της πόλης και πέραν της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και στην ανακήρυξη της περιοχής κάτω από τη οδό Γλάδστωνος σε ζώνη 30 χιλιομέτρων, με προτεραιότητα στους ποδηλάτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0
Home