Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Θα πληρώνεις λογαριασμούς νερού, ρεύματος και εξώδικα στα ταχυδρομεία

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 11.09.2023

Θα πληρώνεις λογαριασμούς νερού, ρεύματος και εξώδικα στα ταχυδρομεία

Σε πρώτη φάση εντάσσονται Αστυνομία, ΑΗΚ, Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού - Στόχος να ενταχθούν και άλλες υπηρεσίες

Άλλο ένα μέσο θα προσφέρεται τους πολίτες για να μπορούν να καταβάλουν τους λογαριασμούς νερού, ρεύματος και εξώδικα πρόστιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite News πολύ σύντομα οι πολίτες θα μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΑΗΚ, του Συμβουλίου Yδατοπρομήθειας Λεμεσού και τα εξώδικα πρόστιμα στα ταχυδρομεία. Σημειώνεται ότι εδώ και μεγάλο διάστημα οι τράπεζες δεν δέχονται καταβολή λογαριασμών.

Όπως πληροφορούμαστε, υπάρχει ήδη συμφωνία μεταξύ Τμήματος Ταχυδρομείων και των τριών Υπηρεσιών. Το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή όταν ολοκληρωθεί η νομοτεχνική επεξεργασία από τη Νομική Υπηρεσία. Οι δυο πρώτες υπηρεσίες που θα συμβληθούν με τα Ταχυδρομεία θα είναι η ΑΗΚ και το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού και αργότερα η Αστυνομία.

    

Με ποιον τρόπο θα λειτουργεί

Με βάση το νέο σύστημα, οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τα ταχυδρομεία για να καταβάλουν τους λογαριασμούς ή τα εξώδικα. Μαζί με τα χρήματα που αντιστοιχούν στους λογαριασμούς ή εξώδικα   πρέπει να κατέχουν και τα σχετικά έντυπα που θα  έχουν πάνω κωδικό barcode. Ο ταχυδρομικός λειτουργός αφού πάρει τους λογαριασμούς και τα εξώδικα με τον κωδικό θα συνδεθεί με το σύστημα της JCC και θα πληρώσει. Αμέσως οι πολίτες θα λάβουν τη σχετική απόδειξη που θα σημαίνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

>>>>Διαβάστε επίσης: Δημόσιος υπάλληλος είχε στους λογαριασμούς του €1.15 εκ<<<<

Θα λαμβάνουν ειδικό τέλος

Όπως πληροφορούμαστε, υπάρχει συμφωνία μεταξύ των Ταχυδρομείων και της ΑΗΚ, Συμβουλίου υδατοπρομήθειας Λεμεσού και Αστυνομίας για να εξασφαλίζει ειδικό τέλος το Τμήμα Ταχυδρομείων από τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

«Θα επεκταθεί το σύστημα»

Ο διευθυντής των Ταχυδρομείων Παύλος Παυλίδης τόνισε ότι το νέο σύστημα θα βοηθήσει τους πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και δεν μπορούν να συνδεθούν με τη JCC. Ο κ. Παυλίδης είπε ότι υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία με την Αστυνομία την ΑΗΚ και το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού. Όπως είπε «όταν λειτουργήσει το σύστημα στοχεύουμε να επεκταθεί παγκύπρια και σε άλλες υπηρεσίες».

 

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home