Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τις εργασίες στο Νέο Κυπριακό Μουσείο θα επιθεωρήσουν Υπ. Μεταφορών και Υφ. Πολιτισμού

Offsite Team
- 29.01.2024

Τις εργασίες στο Νέο Κυπριακό Μουσείο θα επιθεωρήσουν Υπ. Μεταφορών και Υφ. Πολιτισμού

Οι δύο Υπουργοί θα ενημερωθούν για την πορεία των κατασκευαστικών έργων για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Επίσκεψη στον χώρο ανέγερσης του Νέου Κυπριακού Μουσείου θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη (30/1) ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, και η Υφυπουργός Πολιτισμού, Βασιλική Κασσιανίδου, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των κατασκευαστικών έργων. Αυτό ανέφερε σε δήλωσή της στο ΚΥΠΕ τη Δευτέρα η Υφυπουργός Πολιτισμού, προσερχόμενη σε ημερίδα με τίτλο «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2030», που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Απαντώντας σε ερώτηση για κολόνες που ανευρέθηκαν στον χώρο ανέγερσης του Νέου Κυπριακού Μουσείου, η κ. Κασσιανίδου ανέφερε ότι «αύριο θα ξέρουμε περισσότερα, γιατί έχουμε προγραμματίσει επίσκεψη στο εργοτάξιο μαζί με τον Υπουργό Μεταφορών». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη από πριν, δεν σχετίζεται με τις κολόνες που ανευρέθηκαν, και γίνεται για να ενημερωθούν και οι δύο Υπουργοί για την εξέλιξη του έργου. 

«Απ’ ό,τι μου έχουν πει, πρόκειται για κολόνες και υπολείμματα από παλαιότερα κτήρια. Το θέμα χειρίζεται το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ως το αρμόδιο τμήμα που έχει αναλάβει το έργο», σημείωσε η Υφυπουργός Πολιτισμού.

Απαντώντας σε ερώτηση αν αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει σημαντικά την πορεία ανέγερσης του Νέου Κυπριακού Μουσείου, η κ. Κασσιανίδου, υπέδειξε ότι «αυτό είναι θέμα του Τμήματος Δημοσίων Έργων, το οποίο θα μας ενημερώσει μόλις θα έχει καλύτερη εικόνα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

0
Home