Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

TOM: Σοβαρή υποστελέχωση σε όλες τις πόλεις - Ψάχνει λύσεις το Υπουργείο Μεταφορών

Γιώργος Μιχαηλίδης
- 15.02.2024

TOM: Σοβαρή υποστελέχωση σε όλες τις πόλεις - Ψάχνει λύσεις το Υπουργείο Μεταφορών

Τεράστιο πρόβλημα στην Πάφο - Ανοίγει συζήτηση στην Επιτροπή Μεταφορών

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ψάχνει εδώ και τώρα κόσμο. Σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης προκύπτει στο ΤΟΜ εδώ και αρκετούς μήνες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά κενά που επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος. Το μέγεθος του προβλήματος θα διαφανεί στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής όπου θα συζητηθεί το θέμα, κατόπιν αυτεπάγγελτης εξέτασης έπειτα από εισήγηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

>>>>Διαβάστε επίσης: Μετά τους αγρότες, στους δρόμους και οι Σχολές Οδηγών-Μπλοκάρουν την Λευκωσία την Πέμπτη<<<<

Όπως πληροφορούμαστε, τα δυο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα σε παγκύπρια βάση είναι:

Πρώτο: Η υποστελέχωση 

Δεύτερο: Η έλλειψη μηχανικών και τεχνικών για το Τεχνικό Έλεγχο Οχημάτων (ΜΟΤ).

Η υποστελέχωση «βασανίζει» τους πάντες με το Υπουργείο Μεταφορών να βάζει στον προϋπολογισμό του 2024 κονδύλι για την πρόσληψη υπαλλήλων. Όπως αρμοδίως πληροφορούμαστε υπάρχουν τμήματα όπου υπολειτουργούν, αφού στελεχώνονται με μονοψήφιο αριθμό υπαλλήλων και ως εκ τούτου η απουσία ενός λόγω ασθένειας παραλύει τα πάντα.

Η έλλειψη μηχανικών για τον Τεχνικό Έλεγχο λεωφορείων, φορτηγών αλλά  και των αναπηρικών οχημάτων προκαλεί τεράστια προβλήματα, αφού διευθετούνται ραντεβού και ακυρώνονται λόγω έλλειψης προσωπικού και τεχνικών.

Έκλεισαν το ΤΟΜ Πάφου

Το πρόβλημα στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών Πάφου είναι τεράστιο με τον βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Πάφου Χαράλαμπο Πάζαρο να βάζει ειδικό θέμα προς συζήτηση στη σημερινή συνεδρία. Ο κ . Πάζαρος αιτιολογώντας το αίτημά του ανέφερε στην OffsiteNews ότι στο ΤΟΜ Πάφου υπάρχουν γενικά προβλήματα. Ο κ. Πάζαρος είπε ότι το Τμήμα Οδικών Μεταφορών στην Πάφο έκλεισε λόγω υποστελέχωσης. Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι  λόγω έλλειψης τεχνικών τα λεωφορεία, φορτηγά και αναπηρικά οχήματα μεταφέρονται από την Πάφο στη Λεμεσό για ΜΟΤ.

Ο κ. Πάζαρος υποστήριξε ότι το Τμήμα στην Πάφο για να μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα χρειάζεται ταμίες, επιθεωρητές και τεχνικούς. Εξάλλου, το 2025 αναμένεται να προχωρήσει η ανακαίνιση του κτιρίου που στεγάζει το Τμήμα Οδικών Μεταφορών στη βιομηχανική περιοχή Μεσόγης.

Στη Βουλή σήμερα θα βρεθούν οι: ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αντώνης Κουτσούλλης . H Αναπλ. Διευθύντρια του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Ελένη Πίπη - Χατζηκώστα. Εκπρόσωποι του Τμήματος Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Η  Διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών Έλενα Οικονομίδου Αζίνα. Εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών.

Γιώργος Μιχαηλίδης

0
Home