Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τουρ Βαφεάδη στην Πάφο - Πήγε στο Αεροδρόμιο

Offsite Team
- 02.05.2023

Τουρ Βαφεάδη στην Πάφο - Πήγε στο Αεροδρόμιο

Επισκέφτηκε τον Παραλιακό Δρόμο Χλώρακας-Λέμπας-Κισσόνεργας, όπου εντός του 2023 θα προκηρυχθεί έργο βελτίωσής του

Επίσκεψη στο Αεροδρόμιο Πάφου πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης, συνοδευόμενος από λειτουργούς του Υπουργείου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο  κ. Υπουργός διαπίστωσε την εύρυθμη λειτουργία του Αεροδρομίου και των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες, ενώ πραγματοποίησε, επίσης, επί τόπου επίσκεψη στην περιοχή που προτείνεται να κατασκευαστεί δρόμος, ο οποίος θα συνδέσει την παραλιακή περιοχή Κάτω Πάφου απευθείας με το Αεροδρόμιο Πάφου (Ποταμό Έζουσας).

Ακολούθως, ο κ. Υπουργός απηύθυνε χαιρετισμό για τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων στην τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο Κάτω Πάφου. Στον χαιρετισμό του ο κ. Βαφεάδης ανέφερε: «Τα εγκαίνια αυτού του έργου επιλέχθηκαν ως η κεντρική εκδήλωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων και Χώρων. Πρόκειται για έργα ουσιαστικής αναβάθμισης τόσο της ασφάλειας αυτού του διεθνούς εμβέλειας αρχαιολογικού χώρου όσο και της αποτελεσματικότερης διαχείρισης του μεγάλου αριθμού επισκεπτών του».

Επιπρόσθετα, ο κ. Βαφεάδης έκανε αναφορά στην ανάγκη οι νέοι άνθρωποι να γνωρίσουν τα στοιχεία της πολιτιστικής τους ταυτότητας. «Έχουμε πλήρη συνείδηση αυτής της ευθύνης, γι’ αυτό στηρίζουμε τις προσπάθειες του Τμήματος Αρχαιοτήτων προς αυτή την κατεύθυνση. Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι, η σειρά εκδηλώσεων που διοργάνωσε φέτος το Τμήμα Αρχαιοτήτων για τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων εστιάστηκε στην προσπάθεια να φέρουμε τους νέους ανθρώπους να γνωρίσουν τα Μνημεία και την κληρονομιά μας, με εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δράσεις που περιέλαβαν νέους από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης» ανέφερε ο κ. Υπουργός.

Έπειτα, ο κ. Βαφεάδης επισκέφτηκε τον Παραλιακό Δρόμο Χλώρακας-Λέμπας-Κισσόνεργας, όπου εντός του 2023 θα προκηρυχθεί έργο βελτίωσής του, που θα περιλαμβάνει 4 λωρίδες κυκλοφορίας μήκους 8 χιλιομέτρων, κεντρική νησίδα, ποδηλατόδρομους, πλακόστρωτα πεζοδρόμια, λωρίδες και χώρους πρασίνου, παρόδιους χώρους στάθμευσης, 7 ισόπεδους κυκλικούς κόμβους και 8 φωτοελεγχόμενες διασταυρώσεις. Το κόστος κατασκευής του έργου υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα €35 εκ. περίπου.

Τέλος, το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου (ΕΒΕ Πάφου) παρέθεσε γεύμα εργασίας στον κ. Υπουργό, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την Επαρχία Πάφου.

 

Home