Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Τρεις ακόμα Κύπριοι και 7 κυπριακής καταγωγής απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν

Offsite Team
- 26.04.2023

Τρεις ακόμα Κύπριοι και 7 κυπριακής καταγωγής απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν

Την πρώτη πτήση από το Σουδάν υποδέχθηκε ο ΥΠΕΞ-Συνεχίζονται οι εκκενώσεις πολιτών ξένων χωρών από το Σουδάν

Τρεις ακόμα Κύπριοι πολίτες και επτά άτομα κυπριακής καταγωγής απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και έφτασαν στην Κύπρο με πτήση της Royal Air Force τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αυτό ανακοίνωσε μέσω του twitter o Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στον Βρετανό ομόλογό του James Cleverly για την βοήθεια της χώρας του.

Την πρώτη πτήση από το Σουδάν υποδέχθηκε ο ΥΠΕΞ

Την πρώτη πτήση που κατέφθασε από το Σουδάν στη Λάρνακα υποδέχθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, ο Υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα, σε συνέχεια της ενεργοποίησης του Εθνικού Σχεδίου ΕΣΤΙΑ για παροχή διευκολύνσεων και προσωρινής φιλοξενίας αμάχων από το Σουδάν.

Προστίθεται ότι ο κ. Κόμπος ευχαρίστησε το προσωπικό των Υπουργείων και άλλων συναρμόδιων κρατικών υπηρεσιών και οργανισμών για την άμεση ανταπόκριση και την ετοιμότητα που επιδεικνύουν.

Περαιτέρω είχε την ευκαιρία να καλωσορίσει, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν με την πρώτη πτήση που αφίχθηκε το βράδυ της Τρίτης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Συνεχίζονται οι εκκενώσεις πολιτών ξένων χωρών από το Σουδάν

Συνεχίστηκαν οι απομακρύνσεις πολιτών ξένων χωρών από το Σουδάν με τις διάφορες χώρες να εκμεταλλεύονται την κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στο το κράτος της Αφρικής όπου επικρατεί χάος.

Αεροσκάφος με 104 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το Σουδάν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αϊντχόφεν, στη νότια Ολλανδία, ανακοίνωσε αργά χθες Τρίτη το βράδυ το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αρχικά οι άνθρωποι αυτοί είχαν μεταφερθεί στην Ιορδανία, όπου μπόρεσαν να επιβιβαστούν στην πτήση για την Ολλανδία.

«Πτήση από την Ιορδανία στην οποία επέβαιναν 104 απομακρυνθέντες προσγειώθηκε στην Αϊντχόφεν», συνόψισε ο ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Βόπκε Χούξτρα σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου του.

Ο επικεφαλής της ολλανδικής διπλωματίας εξέφρασε ικανοποίηση διότι οι άνθρωποι αυτοί είναι πλέον «ασφαλείς στην Ολλανδία» αφού βίωσαν «πολύ δύσκολη περίοδο στο Σουδάν».

Μεταξύ των 104 είναι Ολλανδοί και πολίτες άλλων κρατών, ανέφερε το ολλανδικό ΥΠΕΞ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Συνολικά πάνω από εκατό ολλανδοί υπήκοοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το Σουδάν, οι μισοί με ολλανδικές πτήσεις. Ενώ 70 άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων απομακρύνθηκαν επίσης με ολλανδικές πτήσεις, κατά τον κ. Χούξτρα.

Εξάλλου, η Bundeswehr απομάκρυνε αεροπορικώς άλλους 120 ανθρώπους από το Σουδάν στην Ιορδανία, από την οποία πρόκειται να μεταφερθούν στη Γερμανία, ενημέρωσε η διοίκηση επιχειρήσεων των γερμανικών ομοσπονδιακών ένοπλων δυνάμεων μέσω Twitter χθες Τρίτη το βράδυ.

Η γερμανική πολεμική αεροπορία απομάκρυνε 600 και πλέον ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες από την αφρικανική χώρα όπου ξέσπασαν πολύνεκρες συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό και τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) την 15η Απριλίου, με φόντο σειρά άλλων επιχειρήσεων για τη μαζική εκκένωση δεκάδων χιλιάδων ξένων.

 

ΚΥΠΕ

Home