Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Υπ. Δικαιοσύνης: Στοχευμένες κινήσεις για καταπολέμηση λαθρεμπορίου ανθρώπων

Offsite Team
- 30.09.2023

Υπ. Δικαιοσύνης: Στοχευμένες κινήσεις για καταπολέμηση λαθρεμπορίου ανθρώπων

Η Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου συμμετείχε στην Υπουργική Διάσκεψη με αφορμή την 20ή επέτειο της Σύμβασης του Παλέρμο

Σε στοχευμένες κινήσεις προβαίνει η Κύπρος για την καταπολέμηση των δικτύων που προωθούν το λαθρεμπόριο ανθρώπων, ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου, η οποία συμμετείχε με Υπουργούς από χώρες που επικύρωσαν τη Σύμβαση του Παλέρμο στην Υπουργική Διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στη Σικελία, με αφορμή την 20ή επέτειο της Σύμβασης του Παλέρμο.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, πρόκειται για Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος, για την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων και το λαθρεμπόριο μεταναστών. Μαζί με την Υπουργό, στη Διάσκεψη συμμετείχε και ο Βοηθός Αρχηγός Πρόληψης και Καταπολέμησης του Εγκλήματος της Αστυνομίας, Ιωάννης Γεωργίου. 

Βασικό θέμα της διάσκεψης αποτέλεσε το πρωτόκολλο για την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων και το λαθρεμπόριο μεταναστών. Οι Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις επί τριών θεματικών, που είχαν στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών για τα μέτρα που λαμβάνουν σε εθνικό επίπεδο για την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων. Επίσης, μεταξύ άλλων, αντάλλαξαν απόψεις για καλύτερες πρακτικές και συνεργασία με απώτερο σκοπό την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. 

Στην ομιλία της η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης υπογράμμισε ότι η Κύπρος, λόγω της γεωγραφικής της θέσης αλλά και λόγω της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών, βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους υψηλότερους αριθμούς παράτυπης μετανάστευσης. 

Η κ. Προκοπίου τόνισε πως η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας κινείται στοχευμένα για να καταπολεμήσει τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος που βρίσκονται πίσω από τη διακίνηση και το λαθρεμπόριο ανθρώπων, αλλά ταυτόχρονα και για να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και στήριξη στα θύματά τους, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

0
Home