Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΕΣ: Ερευνα για συμπεριφορά λειτουργού της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας

Offsite Team
- 23.08.2023

ΥΠΕΣ: Ερευνα για συμπεριφορά λειτουργού της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας

Μετά από περιστατικό που καταγγέλλει η ηθοποιός Ν. Χαραλάμπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ερευνα για συμπεριφορά λειτουργού της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας διέταξε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά από καταγγελία στην οποία προέβη η ηθοποιός Νιόβη Χαραλάμπους, η οποία μετέβη εκεί για να ανανεώσει τις πολιτικές ταυτότητες των ηλικιωμένων, πλέον, γονέων της, επίσης ηθοποιών, Νίκου Χαραλάμπους και Μαρίας Μίχα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρει ότι διέταξε έρευνα για το πιο πάνω περιστατικό, σημειώνοντας ότι «υπάρχει υπηρεσία στα Επαρχιακές Διοικήσεις που επισκέπτεται κλινήρεις ηλικιωμένους ή/και παιδιά στο νοσοκομείο».

«Η συγκεκριμένη αντιμετώπιση/απάντηση από λειτουργό απαράδεχτη και έδωσα από χθες οδηγίες για διερεύνηση», αναφέρει ο Υπουργός.

Στη δική της ανάρτηση η ηθοποιός γράφει ότι στην προσπάθειά της για ανανέωση των ταυτοτήτων των γονέων της συνάντησε «μεγάλη απροθυμία, γραφειοκρατία και πολλά νεύρα».

Αναρωτήθηκε κατά πόσον είναι η μόνη στο νησί που οι γονείς της «είναι ανήμποροι να πάνε αυτοπροσώπως και να κάνουν τη δουλειά τους».

Η Νιόβη Χαραλάμπους αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατόν, ούτε είναι ανθρώπινο, να μιλάει τόσο απαξιωτικά κάποιος υπεύθυνος και να μου λέει ότι αφού είναι κλινήρης η μάμμα σου τι θέλεις την ταυτότητα;».

Προσθέτει ότι δεν θέλει τον οίκτο του Επάρχου Λευκωσίας και των λειτουργών και το μόνο που θέλει είναι να εξυπηρετηθεί.

Η ηθοποιός διερωτάται γιατί να μην μπορεί να ανανεώσει τις ταυτότητες, μη θέλοντας να παραθέσει λεπτομέρειες για την κατάσταση των γονιών της.

Το μόνο που θέλω, συνεχίζει, «είναι να εξυπηρετηθούν δύο πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που δεν μπορούν να πάνε προσωπικά σε ένα γραφείο της δημόσιας υπηρεσίας κάτι το οποίο δεν γίνεται, σύμφωνα με τους υπεύθυνους», αναφέρει, επίσης, η Νιόβη Χαραλάμπους.

ΚΥΠΕ

Home