Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΥΠΕΣ: Η ανέγερση κατοικιών στη Λεμεσό από ΚΟΑΓ θα προχωρήσει όπως εξαγγέλθηκε

Offsite Team
- 29.09.2023

ΥΠΕΣ: Η ανέγερση κατοικιών στη Λεμεσό από ΚΟΑΓ θα προχωρήσει όπως εξαγγέλθηκε

Το έργο αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της νέας ολοκληρωμένης στεγαστικής πολιτικής

Την ξεκάθαρη πρόθεσή του να προχωρήσει, όπως έχει εξαγγελθεί, η υλοποίηση του σχεδίου ανέγερσης προσιτών κατοικιών στον Δήμο Λεμεσού από τον Κυπριακό Οργανισμό Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ), εκφράζει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Για αυτόν τον λόγο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, «το έργο αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της νέας ολοκληρωμένης στεγαστικής πολιτικής, που διαμορφώνεται από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών και θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες».

Επιπλέον, το ΥΠΕΣ αναφέρει ότι το ζήτημα της στεγαστικής πολιτικής αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και για τον σκοπό αυτό επεξεργάζεται διάφορα μέτρα με έμφαση στην προσιτή στέγη, ώστε να στηριχθούν οι κοινωνικό-οικονομικά ευάλωτοι πολίτες.

Ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο ανέγερσης προσιτών κατοικιών από τον ΚΟΑΓ στον Δήμο Λεμεσού, ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι το έργο θα γίνει, διευκρινίζοντας ότι υπήρχε μια κακή εκτίμηση των γεγονότων το καλοκαίρι, οπότε και υποβλήθηκε από τον ΚΟΑΓ πρόταση για την ανέγερση των κατοικιών με κόστος 20 εκ. ευρώ. Για τον λόγο αυτό, ζητήθηκε από τον ΚΟΑΓ να υποβάλει ολοκληρωμένο σχέδιο για όλες τις ενέργειες που δρομολογούνται και όχι αποσπασματικά για την περίπτωση της Λεμεσού. Στο ολοκληρωμένο σχέδιο που υπέβαλε ο ΚΟΑΓ με μια σειρά δράσεων, περιλαμβάνεται και το συγκεκριμένο για την ανέγερση των πολυκατοικιών στην Λεμεσό, το οποίο συμπεριλήφθηκε και αποτελεί βασικό πυλώνα της στεγαστικής πολιτικής που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, είπε καταληκτικά ο κ. Ιωάννου.

 

ΚΥΠΕ

0
Home