Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ζητά διαβούλευση για ποσόστωση χαλλουμιού ο Υπουργός Ενέργειας - Δεν αποκλείει αλλαγές

Offsite Team
- 27.10.2023

Ζητά διαβούλευση για ποσόστωση χαλλουμιού ο Υπουργός Ενέργειας - Δεν αποκλείει αλλαγές

Απηύθυνε έκκληση για διαβούλευση των εμπλεκομένων σε σχέση με την ποσόστωση του χαλλουμιού

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, απηύθυνε έκκληση για διαβούλευση των εμπλεκομένων σε σχέση με την ποσόστωση του χαλλουμιού, μιλώντας στην Παγκύπρια Συνάντηση Αγελαδοτρόφων την Παρασκευή.

Παράλληλα, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι εφόσον τα μέρη καταλήξουν σε διαφορετική συμφωνία με τον Υπουργό Γεωργίας, το διάταγμα που εξέδωσε για αύξηση της ποσόστωσης του αιγινού και πρόβειου γάλακτος στην παραγωγή χαλλουμιού από 10% σε 19%, θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, ο οποίος παρέστη στην Παγκύπρια Συνάντηση Αγελαδοτρόφων κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, η θέση που εξέφρασε ως γενική τοποθέτηση είναι ότι η κατανάλωση πρέπει να καθορίζει το προϊόν και όχι το αντίστροφο. Όπως είπε, αν σήμερα το χαλλούμι ΠΟΠ είναι ακριβό και δεν είναι ανταγωνιστικό, θα πρέπει να γίνει διαφορετικά για να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα του προϊόντος.

Παρακάλεσε επίσης τους αγελαδοτρόφους, πριν από τη λήψη οποιονδήποτε μέτρων, να διαβουλευθούν με τους αιγοπροβατοτρόφους και να προσέλθουν στην συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας την ερχόμενη Δευτέρα. Έκανε έκκληση να βρεθεί μια μέση λύση και να δώσουν όλα τα μέρη χώρο στη διαβούλευση, ώστε να υπάρξει η επιθυμητή λύση και να μην πάρει το προϊόν στο τέλος κάποιος τρίτος.

Ερωτηθείς για το αν προτίθεται να αλλάξει το διάταγμα, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι τα διατάγματα αλλάζουν βάσει συμφωνίας με τα μέρη. Αν υπάρξει κάποια διαφορετική συμφωνία από τα μέρη, ανέφερε, θα αναμένει οδηγίες από τον Υπουργό Γεωργίας.

Παράλληλα ο Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί μια λύση, αφού όπως είπε, στη Συγκέντρωση σήμερα είδε πάρα πολύ κόσμο, ο οποίος ζει τις οικογένειές του από αυτή την δραστηριότητα.

ΚΥΠΕ

0
Home