CEO Celestyal: Θα φέρνουμε στην Κύπρο επιβάτες από 16 χώρες

CEO Celestyal: Θα φέρνουμε στην Κύπρο επιβάτες από 16 χώρες

Σηκώνουν άγκυρα τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια της Celestyal Cruises - Επιβιβαστείτε από Λεμεσό για ένα ονειρικό δρομολόγιο - Τι λέει ο Κρις Θεοφιλίδης, CEO της εταιρείας για τους στόχους, τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας τα διεθνή βραβεία και την μεγάλη προοπτική της κρουαζιέρας στην περιοχή της Κύπρου

Μετά από 15 και πλέον μήνες τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια της Celestyal Cruises σαλπάρουν ξανά. Ήδη πρώτο σήκωσε άγκυρα το Celestyal Crystal που από τις 12 Ιουνίου ξεκίνησε  από το λιμάνι του Πειραιά με την κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων «Ειδυλλιακό Αιγαίο». Στις 3 Ιουλίου σαλπάρει και το Celestyal Olympia το οποίο θα περνά και από την Λεμεσό για το εξαιρετικά ενδιαφέρον δρομολόγιο «Μυθικό Αρχιπέλαγος» και θα δίνεται η ευκαιρία και στους πολίτες στην Κύπρο για να ζήσουν την μοναδική αυτή εμπειρία με πολυτελής, ξέγνοιαστες και ασφαλείς διακοπές. 

Ο CEO της Celestyal Cruises, Κρις Θεοφιλίδης μιλώντας στην Brief τόνισε ότι το προσωπικό της εταιρείας προετοιμάστηκε και τηρεί αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας για την πανδημία ενώ αναβαθμίστηκαν πλήρως και οι ιατρικές υποδομές των πλοίων. 

Αναφέρθηκε στους στόχους της Celestyal που είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για την κρουαζιέρα και κατά τη χειμερινή περίοδο, όπως επίσης και η άφιξη στην Κύπρο, κάθε εβδομάδα, ενός σημαντικού αριθμού επιβατών από τις 16 χώρες από τις οποίες θα περνούν τα πλοία της. 

Τόνισε ότι η Ανατολική Μεσόγειος και πιο ειδικά η περιοχή μας παραμένει από τις πιο ελκυστικές περιοχές παγκοσμίως και έχει ήδη μπει δυναμικά στον χάρτη της κρουαζιέρας. Μίλησε επίσης και για τις διακρίσεις της εταιρείας που απέσπασε για όγδοη συνεχή χρονιά τρία βραβεία στα Tourism Awards καθώς και για την προσθήκη του κρουαζιερόπλοιου Celestyal Experience στον στόλο της εταιρείας.

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο κ. Θεοφίλου: 

Οι συνέπειες της πανδημίας επηρέασαν σημαντικά και τον τομέα της κρουαζιέρας. Με το πρόγραμμα εμβολιασμού να βρίσκεται σε εξέλιξη και την σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα, ποιοι είναι οι σχεδιασμοί για την πραγματοποίηση κρουαζιέρων από πλευράς Celestyal Cruises; 

Το 2020, ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για όλους τους τομείς και ιδιαίτερα για το ταξίδι και την κρουαζιέρα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η Celestyal Cruises ήταν από τις πρώτες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως που έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και αποφάσισε έγκαιρα να αναβάλει τις κρουαζιέρες της, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών της, του πληρώματος και των τοπικών κοινοτήτων που επισκέπτεται. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε επιτύχει τον ασφαλή επαναπατρισμό όλου του πληρώματός μας καθώς και μηδενικά κρούσματα τόσο στα πλοία μας όσο και στα γραφεία μας.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε ενεργά στις ομάδες εργασίας της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA) και EU Healthy Gateways, μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προετοιμασία και υπεύθυνη επανέναρξη της κρουαζιέρας για τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα δημιούργησε ένα πλαίσιο οδηγιών για την ασφαλή λειτουργία εν μέσω πανδημίας, μεταξύ άλλων, και στον τομέα της κρουαζιέρας, με τις ελληνικές υγειονομικές Αρχές να υιοθετούν τις οδηγίες αυτές και να τις εφαρμόζουν σε όλα τα λιμάνια. Κατά την εφαρμογή των πρωτοκόλλων στην πρώτη φάση και με την εμπειρία που αποκτήσαμε ως κλάδος, προχωρήσαμε σε πολλές βελτιώσεις και αναπροσαρμογές μετά από συνεχή συνεργασία και επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία και υγειονομικές Αρχές, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Επιδημιών.

Η Celestyal Cruises άρχισε ξανά υπεύθυνα τα προγράμματα της από τις 12 Ιουνίου με το Celestyal Crystal. Μάλιστα είναι ιδιαίτερη η χαρά μας καθώς πρόσφατα ανακοινώσαμε και τη δρομολόγηση και του δεύτερου πλοίου μας το Celestyal Olympia που θα επιβιβάζει και αποβιβάζει από τη Λεμεσό από τις 3 Ιουλίου ως και 21 Αυγούστου σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον δρομολόγιο επτά διανυκτερεύσεων με την ονομασία «Μυθικό Αρχιπέλαγος».

F

Τι αλλαγές να αναμένουμε στα δρομολόγια και προορισμούς της Celestyal Cruises σε σχέση με το τι ήταν σε ισχύ πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας; 

Όπως προανέφερα αξιολογούμε συνεχώς τα δεδομένα και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και ξεκινήσαμε ήδη από τις 12 Ιουνίου από το λιμάνι του Πειραιά με την κρουαζιέρα επτά διανυκτερεύσεων «Ειδυλλιακό Αιγαίο». Στη συνέχεια το Celestyal Olympia με το δρομολόγιο «Μυθικό Αρχιπέλαγος» ξεκινά τις εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από το Σάββατο 3 Ιουλίου μέχρι και τις 21 Αυγούστου από το λιμάνι της Λεμεσού, με προσεγγίσεις στον Άγιο Νικόλαο (Κρήτη), το Λαύριο (Αθήνα), τη Θεσσαλονίκη και ακολούθως τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο.

Φέτος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών η εταιρεία μας είναι σε συνεχή εγρήγορση και με ευελιξία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις καθώς οι περισσότερες χώρες σταδιακά θα «ανοίγουν» και θα άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανάλογα και με την πορεία του εμβολιασμού. 

F

Ποιες διαφοροποιήσεις και διαρρυθμίσεις θα γίνουν στα κρουαζιερόπλοια ώστε να τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και υγείας; Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί προς αυτό το σκοπό η Celestyal Cruises;

Η Celestyal Cruises, ως μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), έχει  δεσμευτεί στην υιοθέτηση των απαραίτητων και θεμελιωδών στοιχείων των ενισχυμένων πρωτοκόλλων υγιεινής, στο πλαίσιο της επανέναρξης της κρουαζιέρας. Τα πρωτόκολλα αυτά, τα οποία εφαρμόζονται στη συνολική εμπειρία της κρουαζιέρας, έχουν επικαιροποιηθεί από κορυφαίους επιστήμονες, εμπειρογνώμονες ιατρούς, τις αρμόδιες ευρωπαϊκές και ελληνικές υγειονομικές Αρχές.

Για την άμεση ενημέρωση όλων των επιβατών μας, έχουμε αναρτήσει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην επίσημη ιστοσελίδα της Celestyal Cruises. Ενδεικτικά, κάποια μέτρα είναι: η πληροφόρηση και ο έλεγχος με ερωτηματολόγια, θερμομέτρηση και ενισχυμένη υγειονομική αξιολόγηση όλων των επιβατών, όπως επίσης και απόδειξη αρνητικού μοριακού τεστ το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι και 48 ώρες πριν την επιβίβαση για τους Κύπριους επιβάτες μας. Θα πραγματοποιούνται επιπλέον υγειονομικοί έλεγχοι για επιβάτες και πλήρωμα κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα. Τόσο επί του πλοίου, όσο και κατά τη διάρκεια των εκδρομών θα διατηρούνται όλες οι απαραίτητες αποστάσεις, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομές των οποίων τα πρωτόκολλα έχουν εγκριθεί από το πλοίο. Έχει γίνει αναβάθμιση των ιατρικών υποδομών στο πλοίο με μονάδες εντατικής φροντίδας και αναπνευστήρες ενώ προβλέπεται συνεχής εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού και δυνατότητα εκτέλεσης μοριακών τεστ PCR εν πλω. Επιπλέον τα συστήματα εξαερισμού των πλοίων μας έχουν ρυθμιστεί για 100% χρήση εξωτερικού καθαρού αέρα χωρίς ανακύκλωση ενώ έχουν προστεθεί ειδικά φίλτρα HEPA στο σύστημα εξαερισμού, τα οποία είναι διαμορφωμένα για την πρόληψη λοιμώξεων.

Πως διαβλέπετε το μέλλον του τομέα της κρουαζιέρας γενικότερα και ποιο το μέλλον της κρουαζιέρας στην Κύπρο; Ποιες οι εισηγήσεις σας για περαιτέρω ανάπτυξη – βελτίωση του τομέα στην Κύπρο;

Η πανδημία επέφερε σημαντικό πλήγμα στον κλάδο της κρουαζιέρας σε διεθνές επίπεδο, ένα κλάδο που βρισκόταν σε μία τροχιά δυναμικής ανάπτυξης. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την παρακαταθήκη που μας άφησε σε επίπεδο γρήγορης προσαρμογής στα νέα δεδομένα, δρώντας πάντα άμεσα και αποτελεσματικά. Επιβεβαιωμένα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την CLIA, αποτυπώνουν τη συνεισφορά του τομέα της κρουαζιέρας στην οικονομία και αποδεικνύουν την αναγκαιότητα επανέναρξης των δραστηριοτήτων για την εγχώρια αγορά. Πιο συγκεκριμένα, στην Ευρώπη το 2019, ο κλάδος των κρουαζιερόπλοιων συνείσφερε συνολικά €57,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομική δραστηριότητα, αύξηση 27% σε σύγκριση με το 2017. Πρόσφερε 413.862 θέσεις εργασίας, πληρώνοντας €14,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε μισθούς. 

Ως Celestyal, παρόλη την προσωρινή, εθελοντική παύση των δραστηριοτήτων μας εξαιτίας του Covid-19, συνεχίσαμε  δυναμικά και κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία με στόχο την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας και την αναβάθμιση της εμπειρίας που προσφέρουμε, μέσω των επενδύσεων. Να αναφέρω χαρακτηριστικά ότι πέρσι προχωρήσαμε στην προσθήκη του κρουαζιερόπλοιου Celestyal Experience στο στόλο μας που θα αλλάξει πραγματικά τα δεδομένα για εμάς.

Σχετικά με την κρουαζιέρα στην Κύπρο, αρχικά να επισημάνω ότι η Ανατολική Μεσόγειος και πιο ειδικά η περιοχή μας παραμένει από τις πιο ελκυστικές περιοχές παγκοσμίως και έχει ήδη μπει δυναμικά στον χάρτη της κρουαζιέρας, αφού διαθέτει ένα υπερσύγχρονο λιμάνι επιβίβασης κρουαζιέρας στη Λεμεσό. Όσον αφορά τα σχέδια μας για την Κύπρο, να αναφέρω ότι αποτελεί τη βάση μας αφού είμαστε θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Louis, έχουμε εδώ την επιχειρηματική μας βάση, γνωρίζουμε καλά την περιοχή και τους ανθρώπους της και έχουμε μακρά εμπειρία και τεχνογνωσία στην κρουαζιέρα και στη φιλοξενία. Είμαστε δε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Celestyal Cruises θα ξεκινήσει από φέτος ξανά τη χρήση του λιμανιού της Λεμεσού, δίνοντας προτεραιότητα στην κυπριακή αγορά με δύο δρομολόγια, ένα για το καλοκαίρι με το «Μυθικό Αρχιπέλαγος» και στη συνέχεια με την κρουαζιέρα των 3 Ηπείρων που ξεκινά εκ νέου στις 20 Νοεμβρίου 2021 μετά από την επιτυχία που γνώρισε το 2019. 

Βασικός στόχος για εμάς αποτελεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δηλαδή της κρουαζιέρας και κατά τη χειμερινή περίοδο, όπως επίσης και η άφιξη στην Κύπρο, κάθε εβδομάδα, ενός σημαντικού αριθμού επιβατών από τις 16 χώρες που προωθείται αυτό το δρομολόγιο και εθνικοτήτων που δεν ανήκουν στις «παραδοσιακές» αγορές της Κύπρου, όπως για παράδειγμα τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Ισπανία. Οι επιβάτες από τις νέες αυτές αγορές θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη Λεμεσό και τις γύρω περιοχές, είτε αυτόνομα, είτε με τη συμμετοχή τους σε οργανωμένες εκδρομές, σε αρχαιολογικούς χώρους, τοπικά αξιοθέατα και σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η διασύνδεση του λιμανιού με τους προορισμούς και παράλληλα θα αναδείξουμε αυτά που έχει να προσφέρει  η ίδια η Κύπρος, τόσο σε επίπεδο πολιτισμού, με τα αξιοθέατά της, όσο και σε επίπεδο γαστρονομίας. Επομένως, βλέποντας τις θετικές προοπτικές του κλάδου στοχεύουμε στην ανάπτυξη της εγχώριας τουριστικής κίνησης και μάλιστα στο άνοιγμα σε καινούργιες αγορές αλλά και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

G

Με πολύχρονη εμπειρία στις κρουαζιέρες η Celestyal Cruises, ποια είναι τα facts & figures που την έχουν καθιερώσει στην αγορά; 

Η Celestyal Cruises, είναι αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο και έχει ένα διεθνές αποτύπωμα αφού δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε 16 χώρες. Διαθέτει τρία κρουαζιερόπλοια χωρητικότητας 1.200-1.800 επιβατών, παρέχοντας έτσι το ιδανικό περιβάλλον για εξατομικευμένη και προσωπική εξυπηρέτηση. Το 2019, φιλοξενήσαμε 120.000 επισκέπτες 140 διαφορετικών εθνικοτήτων. Το Σεπτέμβριο του 2020, η Celestyal Cruises τιμήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στα αναγνωρισμένα MedCruise Awards τον Ιούνιο 2020, απέσπασε για όγδοη συνεχή χρονιά τρία βραβεία στα Tourism Awards 2020 και τέσσερα στη φετινή διοργάνωση ενώ κάθε χρόνο βραβεύεται από το Cruise Critic που είναι το Trip Advisor της κρουαζιέρας για την εξαίρετη και αυθεντική φιλοξενία που προσφέρει. 

Η φιλοσοφία μας επικεντρώνεται στον προορισμό και στην εμπειρία που θα προσφέρουμε στους επιβάτες μας, δίνοντας τους την ευκαιρία να γευτούν τη μαγεία της Μεσογείου, με  ταξιδιωτικά πακέτα τριών, τεσσάρων ή επτά διανυκτερεύσεων. Προσφέρουμε all-inclusive πακέτα, χωρίς οποιαδήποτε ταλαιπωρία, με ένα κόστος που περιλαμβάνει διατροφή και απεριόριστη κατανάλωση κλασσικών ποτών στο πλοίο, ψυχαγωγία, επιλογή εκδρομών, χρεώσεις λιμανιών και φιλοδωρήματα. Επιπλέον πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα που προσφέρουμε για διανυκτέρευση σε κάποιους προορισμούς όπως το νησί της Μυκόνου και Σαντορίνης ώστε να μπορούν οι επιβάτες μας να χαρούν και τη νυχτερινή διασκέδαση σε αυτά τα δημοφιλή νησιά. Σε κάθε περίπτωση αυτό που μας διαφοροποιεί είναι η μοναδική, οικεία και ανθρώπινη προσέγγισή μας. 

 

Home