Δεν κάνουν πίσω οι υπεραγορές - Ανοίγουν κατά βούληση Πρωτομαγιά

Δεν κάνουν πίσω οι υπεραγορές - Ανοίγουν κατά βούληση Πρωτομαγιά

''Θα πληρωθεί διπλά το προσωπικό'' - Ανοίγουν κατά βούληση Μεγάλο Σάββατο που φέτος είναι Πρωτομαγιά

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών Αντρέας Χατζηαδάμου ήταν φιλοξενούμενος το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή ‘’Offsite On Air’’ της Digital TV. 

Ο κ. Χατζηαδάμου ανέφερε ότι οι υπεραγορές προχωρούν κανονικά με την απόφαση που έχουν ήδη λάβει για να ανοίξουν κατά βούληση την Πρωτομαγιά που συμπίπτει φέτος με το Μεγάλο Σάββατο.

‘’Εξυπηρετούμε τον κόσμο, δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα. Θα δημιουργηθεί συνωστισμός εν μέσω πανδημίας τις προηγούμενες μέρες αν δεν λειτουργήσουμε το Μεγάλο Σάββατο. Αντιλαμβανόμαστε και την θέση του Υπουργείου αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη και η πανδημία. Θα δημιουργηθεί χάος στην αγορά.  Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε. Ελπίζουμε έστω και την ύστατη να αναθεωρήσει και το Υπουργείο. Έπεσε ξανά Πρωτομαγιά Μεγάλη Εβδομάδα και δεν δημιουργήθηκε κανένα θέμα.

Η πλειοψηφία των υπεραγορών, ιδιαίτερα τα μικρά και μεσαία καταστήματα του συνδέσμου μας αναμένεται ότι θα λειτουργήσει για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Αναμένουμε τις αποφάσεις και από κάποιες μεγάλες αλυσίδες. Κατά βούληση θα ενεργήσει ο καθένας όπως επιθυμεί. 

Υπάρχουν εδώ και τόσα χρόνια καταστήματα που δεν κλείνουν ούτε και μία μέρα και το κράτος το ανέχεται. Ας δούμε και αυτά τα θέματα που ταλανίζουν τον εμπορικό κόσμο''

 

Για ελέγχους και πρόστιμο

''Είναι αναμενόμενο. Θα μιλήσουν στα δικαστήρια και εκ του αποτελέσματος θα κριθούμε όλοι. Και θα ενημερώσουμε και τους πολίτες για να καταλάβουν ποιος εμπαίζει ποιον''

Θα πληρωθεί 1 προς 2 το προσωπικό 

‘’Το προσωπικό θα πληρωθεί διπλά την αργία. Έχει διασφαλιστεί αυτό και να είναι σίγουροι όλοι ότι θα πληρωθούν διπλά την αργία της Πρωτομαγιάς’’.

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο κ. Χατζηαδάμου:

Home