Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΔΗΣΥ: Πρέπει να βρούμε λύση με τον ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία

Offsite Team -
07.02.2022 - 14:09

ΔΗΣΥ: Πρέπει να βρούμε λύση με τον ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία

Αυτονόητο ότι θα πρέπει να συμμορφωθούμε, λέει ο ΔΗΣΥ, σημειώνοντας ωστόσο πως πρέπει να υπάρξει ομαλή μετάβαση

Για το θέμα που προκλήθηκε με το 5% ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία και το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ τοποθετήθηκε ο ΔΗΣΥ μέσω του βουλευτή του και μέλος της αρμόδιας επιτροπής, Ονούφριου Κουλλά, μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Κουλλά, η ρύθμιση που αποφάσισε η Βουλή το 2016 για το ΦΠΑ για πρώτη κατοικία κρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μη συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο, με την Πινδάρου να θεωρεί ως αυτονόητο ότι γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να συμμορφωθούμε ως προς τις υποδείξεις. 

Σύμφωνα με τα όσα συμπληρώνει ο κ. Κουλλά κατά τη συζήτηση στην Κοιν. Επιτροπή Οικονομικών ακούστηκαν διάφορες απόψεις και εισηγήσεις τις οποίες όπως αναφέρει θα αξιολογήσει ο ΔΗΣΥ, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως χρειάζεται μια επαρκής μεταβατική περίοδος έτσι να υπάρξει ομαλή μετάβαση και ορθή προσαρμογή της αγοράς. 

Να υπενθυμίσουμε πως το νομοσχέδιο στοχεύει στην επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ (5%) στην παράδοση ή ανέγερση κατοικίας η οποία να καλύπτει τα πρώτα 140 τ.μ. της κατοικίας με μέγιστο εμβαδό τα 200 τ.μ.. 

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις:

Home