Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Εταιρεία στην Κύπρο εφαρμόζει 4ήμερη εργασία

Offsite Team -
24.05.2022

Εταιρεία στην Κύπρο εφαρμόζει 4ήμερη εργασία

Για τους καλοκαιρινούς μήνες θα εφαρμοστεί η 4ήμερη εργασία στην εταιρεία

Τετραήμερη εβδομαδιαία εργασία καθιερώνει η PwC για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς της να προσφέρει τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες στους ανθρώπους της.

Η PwC εφαρμόζει την τετραήμερη εβδομαδιαία εργασία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε μία περίοδο που το θέμα καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση στη δημόσια ατζέντα, λόγω των αλλαγών που επέφερε η πανδημία στην αγορά εργασίας. Όπως είναι γνωστό,  οι αλλαγές στην αγορά εργασίας θα απασχολήσουν τις επόμενες μέρες και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Η PwC εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια μία ανθρωποκεντρική στρατηγική, θέτοντας τους περισσότερους από 1.000 ανθρώπους στο επίκεντρο των δράσεων της, ενώ παράλληλα υιοθετεί και εφαρμόζει πρωτοποριακές πρακτικές. Η τετραήμερη εργασία και η μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας σε 36 από 37 που ίσχυε παλαιότερα για τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι ένα από τα βήματα που έγιναν στον οργανισμό στην προσπάθεια να βελτιώσει την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και στην προσωπική ζωή των ανθρώπων της. Αξίζει να σημειωθεί ότι προτού ακόμη εκδηλωθεί η πανδημία ο οργανισμός είχε καθιερώσει ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας για όλους. 

1

Η Άννα Λοΐζου, Συνέταιρος & Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού, ανέδειξε σε δηλώσεις της ότι ο οργανισμός δίνει στους ανθρώπους του την ευελιξία να επιλέξουν οι ίδιοι το πού, πότε και με ποιο τρόπο θα εργαστούν, ενώ επενδύει στην ευημερία τους. «Για μας ο κάθε ένας από τους συναδέλφους μας είναι ξεχωριστός. Μπορεί να είναι ταυτόχρονα εργαζόμενος, γονιός, φίλος, καλλιτέχνης ή οτιδήποτε άλλο επιθυμεί και γι’ αυτό επενδύουμε στους ανθρώπους μας, ώστε να ενισχύσουμε όχι μονό την εργασιακή τους απόδοση αλλά και την ευημερία τους. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζουμε πρωτοποριακές πρακτικές, όπως η τετραήμερη εβδομάδα εργασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο. Έτσι οι άνθρωποί μας αποκτούν τη δυνατότητα παράτασης του Σαββατοκύριακου κατά μια ημέρα και μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερο ελεύθερο προσωπικό χρόνο», υπογράμμισε η κ. Λοΐζου.

Όπως επεσήμανε η κ. Λοΐζου «η καινοτομία αυτή ενισχύει ακόμη περισσότερο το ευέλικτο και υβριδικό μοντέλο εργασίας που εφαρμόζουμε ως οργανισμός  ώστε ο καθένας να επιτύχει την εξισορρόπηση μιας υγιούς προσωπικής και επαγγελματικής ζωής». 

Πηγή: Brief.com.cy

Home