Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΕΤΥΚ: Ζητά κάλυψη μισθών ευάλωτων ομάδων υπαλλήλων τους

Offsite Team -
02.04.2020 - 16:38

ΕΤΥΚ: Ζητά κάλυψη μισθών ευάλωτων ομάδων υπαλλήλων τους

Thumbnail
Ti ζητά από τράπεζες η ΕΤΥΚ

Οι τράπεζες, θα πρέπει να ακολουθήσουν την υπεύθυνη στάση που έχουν επιδείξει οι Διοικήσεις της Astrobank και της Εθνικής Ασφαλιστικής, καλύπτοντας το σύνολο του μισθού των υπαλλήλων τους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΕΤΥΚ.

 

Αναφερόμενη στο θέμα των επιδομάτων που παραχωρεί η Κυβέρνηση για τις ευάλωτες ομάδες (φροντίδα ανήλικων παιδιών, ευπαθείς ομάδες), η Ένωση αναφέρει ότι η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, μετά την τελευταία εγκύκλιο της ΕΤΥΚ, έχει προχωρήσει σε νέα δήλωση διευκρινίζοντας ότι οι tράπεζες εξαιρούνται των επιδοτήσεων λόγω Αναστολής Εργασιών, αλλά οι τραπεζικοί υπάλληλοι είναι δικαιούχοι των επιδομάτων για ευάλωτες ομάδες.

 

«Συνεπώς, οι συνάδελφοι που, βάσει των διαταγμάτων, είναι δικαιούχοι των επιδομάτων, μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους. Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, ότι οι tράπεζες, θα πρέπει να ακολουθήσουν την υπεύθυνη στάση που έχουν επιδείξει στο θέμα αυτό οι Διοικήσεις της Astrobank και της Εθνικής Ασφαλιστικής, καλύπτοντας το σύνολο του μισθού των συναδέλφων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες», προσθέτει.

 

Η ΕΤΥΚ αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι η Διοίκηση της Astrobank, έχει αποφασίσει να παραχωρήσει σε όλους τους υπαλλήλους της, της πρώτης γραμμής, ως συμβολική επιβράβευση για τις προσπάθειές τους, €250 με το μισθολόγιο του Μαρτίου και το ίδιο θα πράξει και αυτό το μήνα.  

«Περιμένουμε και από τους υπόλοιπους εργοδότες μας να επιδείξουν, πέραν από την κοινωνική τους ευαισθησία για το σύνολο των συμπολιτών και της κοινωνίας μας, ευαισθησία και σεβασμό για το ίδιο το προσωπικό τους, που καθημερινά θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο, για να εξυπηρετήσει τους συμπολίτες μας και να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία μας», προσθέτει.  

Εκφράζει, παράλληλα, τις ευχαριστίες και το θαυμασμό της σε όλα τα μέλη της «και ιδιαίτερα στους συναδέλφους της πρώτης γραμμής που συνεχίζουν, κάτω από αντίξοες συνθήκες και θέτοντας τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, να εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας και μαζί με άλλες ομάδες συμπολιτών μας, να δίνουν καθημερινά τον αγώνα για να κρατηθεί η οικονομία και η κοινωνική συνοχή του τόπου μας στη ζωή», όπως αναφέρει.  

«Γι’ αυτό και καλούμε όλους, Διοικήσεις, συναδέλφους και πελάτες, όπως προστατέψουν αυτούς τους εργαζόμενους τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας, ούτως ώστε ως κοινωνία να κρατηθούμε όρθιοι και να καταφέρουμε να κερδίσουμε τη μάχη. Θέλουμε να ευχηθούμε, τόσο στους συναδέλφους, όσο και στους υπόλοιπους συμπολίτες μας που έχουν προσβληθεί με τον κορωνοϊό, ταχεία ανάρρωση», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Home