Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Η εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία κτίζεται μέρα με τη μέρα»

Offsite Team -
13.02.2020

«Η εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία κτίζεται μέρα με τη μέρα»

Thumbnail
Τι τονίζει η Κυβέρνηση

Η εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία κτίζεται μέρα με τη μέρα μέσα και από τις μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνηση, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, χαιρετίζοντας την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και της κοινοπραξίας ισραηλινών συμφερόντων, για την προώθηση μιας ενιαίας ανάπτυξης στο λιμάνι και στη μαρίνα της Λάρνακας.

 

Σε δηλώσεις του σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σεντώνας, αφού χαιρέτισε την επίτευξη της συμφωνίας, είπε πως πρόκειται για έργο ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, που αφορά σε λιμενικές υποδομές, αλλά και στην ανάπτυξη της μαρίνας. Περιλαμβάνει, επίσης, μια ολιστική ανάπλαση της περιοχής μέσα από την ανάπτυξη οδικού δικτύου, χώρων πρασίνων, πάρκων, πεζόδρομων, καθώς και οικιστικών μονάδων, και άλλων αναπτύξεων κοινωνικού χαρακτήρα.

 

«Είναι ένα έργο με μια μεγάλη προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας, διότι αναμένεται να αυξήσει την οικονομική δραστηριότητα τόσο στη Λάρνακα όσο και στη χώρα, ευρύτερα. Η εκτιμώμενη συμβολή του στο ΑΕΠ υπολογίζεται, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες οικονομικής ωφέλειας, γύρω στα 126 εκ. ευρώ τον χρόνο», είπε.

 

Ο κ. Σεντώνας ανέφερε πως μέσα από το έργο αυτό θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας τόσο θέσεις που προκύπτουν άμεσα από την επένδυση, αλλά και θέσεις εργασίας που θα προκύψουν έμμεσα μέσα από τις οικονομικές δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν γύρω από το λιμάνι και τη μαρίνα.  

«Η εμπιστοσύνη στην οικονομία μας κτίζεται μέρα με τη μέρα μέσα και από τις μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις που η Κυβέρνηση υλοποιεί. Το οικονομικό περιβάλλον εξυγιαίνεται γεγονός που ενθαρρύνει ξένους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας», σημείωσε.  

Ο κ. Σεντώνας είπε τέλος πως συναφής είναι και η έκθεση της Moneyvall, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και καταγράφει την πρόοδο που είχαμε σε σχέση με την εικόνα που είχε η χώρα μας στο παρελθόν.

ΚΥΠΕ

Home