Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κλέλια: Mεταρρυθμίσεις για βοήθεια επιχειρηματικού κόσμου

Offsite Team -
19.04.2019 - 18:59

Κλέλια: Mεταρρυθμίσεις για βοήθεια επιχειρηματικού κόσμου

Thumbnail
Οξυγόνο ευελιξίας και προσαρμογής στις σύγχρονες απαιτήσεις του επιχειρηματικού κόσμου

Η Κυβέρνηση προωθεί μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν όλο το απαιτούμενο οξυγόνο ευελιξίας και προσαρμογής στις σύγχρονες απαιτήσεις του επιχειρηματικού κόσμου, δήλωσε απόψε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, αναφέροντας ενδεικτικά τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, την ολιστική στρατηγική για τον τουρισμό, τη σύσταση δύο Υφυπουργείων και τον διορισμό δύο νέων τεχνοκρατών στις θέσεις των Υφυπουργών, που αποδεικνύουν ακριβώς την απόλυτη προτεραιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας στους στόχους αυτούς.

 

Σε χαιρετισμό της εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στην τελετή βράβευσης του Διαγωνισμού Junior Achievement Κύπρου «Επιχείρηση της Χρονιάς 2019», η κ. Βασιλείου συνεχάρη τους μαθητές των Λυκείων που συμμετείχαν και φέτος στον διαγωνισμό, καθώς και τις 10 ομάδες που θα διαγωνιστούν στον αποψινό τελικό, διεκδικώντας την ικανοποίηση που προσφέρει η πρώτη θέση και την εκπροσώπηση της Κύπρου στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe που για φέτος θα γίνει στη Γαλλία.

 

«Ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος, για μάς, να ξέρετε, είσαστε όλοι νικητές! Η ενεργός εμπλοκή όλων σας στον διαγωνισμό και η σημερινή λαμπρή εκδήλωση αποδεικνύουν ότι οι νέοι επιθυμούν και μπορούν να συμβάλουν δυναμικά σε ένα καλύτερο και οικονομικά βιώσιμο μέλλον για τη χώρα μας. Αποτελεί σημαντικό βήμα για το κτίσιμο μιας εμπιστοσύνης στη νεανική επιχειρηματικότητα, όπως επίσης και τη δική σας απάντηση στον ‘αποκλεισμό’ που βίωσε πρόσφατα η νέα γενιά από την αγορά εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης, οδηγώντας σε φαινόμενα διαρροής των νέων μας προς το εξωτερικό», είπε.

 

Η κ. Βασιλείου επεσήμανε ότι «η Κύπρος μας έχει ανάγκη από νέους και ικανούς επιχειρηματίες με καινοτόμο και πρωτοποριακή σκέψη», προσθέτοντας ότι «η βιωσιμότητά μας ως οικονομία εξαρτάται από τη δυνατότητά μας να παράγουμε τους επόμενους ‘εργάτες της γνώσης’ του 21ου αιώνα, δηλαδή υψηλού επιπέδου επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν την ικανότητα να μεταφράζουν τη θεωρητική και αναλυτική γνώση που αποκτούν μέσα από την εκπαίδευση, σε αξία - σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες».  

«Αυτό θα καταστεί δυνατό μόνο μέσα από την υιοθέτηση μιας σύγχρονης παιδείας - με την ευρύτερη της διάσταση – όπου το εκπαιδευτικό μας σύστημα, η οικογένεια και η κοινωνία, δουλεύουν συντονισμένα και συστηματικά, καλλιεργώντας επιχειρηματικό πνεύμα, κριτική και δημιουργική σκέψη στη νεολαία μας, ξεκινώντας από νωρίς στην παιδική ηλικία, και μεγαλώνοντας νέους με αυτοεκτίμηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, πρόθυμους να διαχειριστούν το ρίσκο και την πιθανότητα μιας ενδεχόμενης επιχειρηματικής αποτυχίας, προκειμένου να εργαστούν δημιουργικά και να καθορίσουν οι ίδιοι την επαγγελματική τους πορεία», είπε.  

Ανέφερε, επίσης, ότι «εξίσου σημαντικό είναι να ενθαρρύνουμε τους νέους μας να δημιουργήσουν επιχειρήσεις με όραμα, να συνεισφέρουν σε ένα βιώσιμο και κοινωνικά ωφέλιμο μέλλον».

Home