Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κυπριανού για Συνεργατισμό: Η Κυβέρνηση κάνει το άσπρο-μαύρο

Offsite Team -
13.03.2019 - 14:41

Κυπριανού για Συνεργατισμό: Η Κυβέρνηση κάνει το άσπρο-μαύρο

Thumbnail
Εκ νέου δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού για Συνεργατισμό και Κυβέρνηση

Το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό είναι ξεκάθαρο, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση όχι απλά το αγνοεί, αλλά επιχειρεί να ανατρέψει επικοινωνιακά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της. Η συνταγή, είπε, είναι προσφιλής, ότι φταίνε όλοι και όχι μόνο η κυβέρνηση και συμπλήρωσε ότι «η Κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το άσπρο- μαύρο για να αποκρύψει τις δικές της ευθύνες».

Σε δηλώσεις στην Πάφο ο κ. Κυπριανού είπε ότι στο θέμα του πορίσματος του Συνεργατισμού η Κυβέρνηση «έχει λειτουργήσει με απροσμέτρητο θράσος» και «ενώ το πόρισμα είναι ξεκάθαρο και όλοι οι ειδικοί λένε ότι είναι εξαιρετικά τεκμηριωμένο, η κυβέρνηση όχι απλά το αγνοεί, αλλά επιχειρεί να ανατρέψει επικοινωνιακά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της». Η συνταγή, είπε, είναι προσφιλής, «ότι φταίνε όλοι και όχι μόνο η κυβέρνηση».

Ευθύνες Γεωργιάδη

Πρόσθεσε ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης έχει «τεράστιες, βαρύτατες ευθύνες, προσωπικές και όχι μόνο πολίτικες και έχει υποχρέωση να παραιτηθεί». Διαφορετικά, συμπλήρωσε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να τον παύσει. 

Ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε ότι θα εγγραφεί το θέμα  στο κεφάλαιο Δ της Βουλής όπου θα ακουστούν όλες οι απόψεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι και το κόμμα του απαιτεί και για τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν την περίοδο πριν το 2013 να υπάρξει πλήρης διερεύνηση και όπου χρειάζεται να ακολουθηθεί ο δρόμος της δικαιοσύνης. Τάχθηκε επίσης υπέρ της αποκάλυψης των στοιχείων που αφορούν τα ΜΕΔ των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, καθώς και για τις διαγραφές δανείων. Η κυβέρνηση, κατέληξε, «είναι απαράδεκτη, αφού προσπαθεί να κάνει το άσπρο- μαύρο για να αποκρύψει τις δικές της ευθύνες». 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, που πραγματοποιεί ολοήμερη περιοδεία στην επαρχία Πάφου, επισκέφθηκε το Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Πάφο, συνοδευόμενος από υποψηφίους ευρωβουλευτές του κόμματος του και στελέχη του ΑΚΕΛ Πάφου.  Όπως και στις υπόλοιπες επαρχίες, το συγκεκριμένο τμήμα, κοινωνικών ασφαλίσεων, είπε ο κ. Κυπριανού είναι υποστελεχωμένο ενώ στην Πάφο οι κτιριακές συνθήκες είναι ακατάλληλες. Κάλεσε την κυβέρνηση να δει με ιδιαίτερη προσοχή τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες έτσι ώστε να περιορισθεί στο ελάχιστο η ταλαιπωρία που υφίστανται.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα πρέπει να γίνουν νέες προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν, ο κ. Κυπριανού είπε ότι έχει ψηφισθεί η νομοθεσία που επιτρέπει την κινητικότητα προσωπικού και η κυβέρνηση θα πρέπει να την αξιοποιήσει. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισκέφθηκε, επίσης, άλλους χώρους στην Πάφο και το βράδυ θα είναι ομιλητής σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στο αμφιθέατρο της ΠΕΟ Πάφου.

Home