Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μείωση στα έσοδα και δυσκολίες στα οικονομικά του ψευδοκράτους

Offsite Team -
23.04.2020 - 16:23

Μείωση στα έσοδα και δυσκολίες στα οικονομικά του ψευδοκράτους

Thumbnail
Οι δηλώσεις του «υπ. δημοσιονομικών»

Με τίτλο «Μόνη επιλογή ο δανεισμός» η Diyalog αναφέρει πω ο «υπουργός δημοσιονομικών» Ολγκούν Αμτζιάογλου ανέφερε ότι οι περικοπές που έγιναν από τον Μάρτιο στους μισθούς των «δημοσίων» υπαλλήλων πρέπει να δοθούν πίσω σύμφωνα με το «σύνταγμα», ενώ το ψευδοκράτος έχει σοβαρή μείωση στα έσοδά του λόγω της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<

 Στις δηλώσεις του στην εφημερίδα ο κ. Αμτζίαογλου ανάφερε ότι τα μηνιαία έσοδα του ψευδοκράτους πριν την περίοδο του κορωνοϊού ανέρχονταν σε 550 εκ. ΤΛ (78,5 εκ ευρώ) ενώ λόγω της κατάστασης τα έσοδα για το Μάρτιο ανήλθαν στα 245 εκ. ΤΛ (35 εκ ερώ) και οι προβλέψεις δείχνουν ότι τα έσοδα μέχρι το τέλος Απριλίου θα είναι μόνο 200 εκ. ΤΛ (28,5 εκ ευρώ).

 

Σύμφωνα με τον κ, Αμτζιάογλου, αυτό οφείλεται στη σοβαρή μείωση που σημειώθηκε στα έσοδα από τα «τελωνεία» εξηγώντας ότι το ψευδοκράτος έχει τρεις βασικές πηγές εσόδων: οι τελωνειακοί φόροι, οι φόροι προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) και το ταμείο σταθεροποίησης τιμών. «Θα υπάρξει σοβαρή οπισθοχώρηση σε αυτά». Υπενθύμισε ότι με το κλείσιμο των οδοφραγμάτων στις 14 Μαρτίου αλλά και με το κλείσιμο των επιχειρήσεων εμπορίου έκλεισε ουσιαστικά το 80% της εμπορικής ζωής.  

Κληθείς να απαντήσει για το κατά πόσον έχουν οποιαδήποτε απάντηση από την Τουρκία όσον αφορά την πηγή ύψους 3 κ. ΤΛ που αναμένουν, ο «υπουργός δημοσιονομικών» είπε ότι δεν έλαβαν ακόμη οποιαδήποτε απάντηση.  

Κληθείς να απαντήσει για την αποκοπή μισθών ύψους 61 εκ. ΤΛ  (8,7 εκ ευρώ) από μισθούς των «δημοσίων» υπαλλήλων, ο κ. Αμτζιάογλου είπε ότι παρά το ότι έγινε αποκοπή στους μισθούς, τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν πίσω. «Τον προηγούμενο μήνα το ποσό που καταβάλαμε σε μισθούς, συμπεριλαμβανομένων και των αποκοπών ανήλθε στα 497 εκ. ΤΛ (71 εκ ευρώ). Μετά από αυτή την περίοδο, θα καταβληθούν επίσης άλλα 575 εκ. ΤΛ (82,1 εκ ευρώ(. Επιπλέον, 90,4 εκ ΤΛ (12,9 εκ ευρώ) καταβλήθηκαν προχθές για μισθούς στον ιδιωτικό τομέα», είπε.  

 

Στο μεταξύ σε ανάρτησή του σήμερα ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν επέκρινε την χθεσινή απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για αποκοπή του ανεργιακού επιδόματος. Ελπίζω να κατάλαβα λάθος, έγραψε ο κ. Ερχιουρμάν λέγοντας ότι υπάρχουν άτομα που είναι παντρεμένα με παιδιά και είχαν απολυθεί από τις δουλείες πριν την κρίση του κορωνοϊού και το ανεργιακό επίδομα ήταν το μόνο εισόδημά τους.  

Με το να παίρνουν το ειδικό επίδομα των 1500 ΤΛ (215 ευρώ) άτομα που έπαιρναν τουλάχιστον 1000 ΤΛ περισσότερα πριν τις 14 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του ειδικού επιδόματος λόγω κορωνοϊού, δεν είναι κάτι αποδεκτό ανάφερε ο κ. Ερχιουρμάν. «Να μην ξεχνάμε ότι οι 1500 ΤΛ είναι επίδομα μισθού, το υπόλοιπο προβλέπεται να καταβάλλει ο εργοδότης».  

Καταλαβαίνει, είπε, ότι μπορεί να υπάρχει δυσκολία στις δυνατότητες του «ταμείου κοινωνικών ασφαλίσεων» και επανέλαβε την πρότασή του για δανεισμό από την «κυβέρνηση» ώστε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

ΚΥΠΕ

Γαλλία στην G7: Άνοιγμα σε Ιράν και Βενεζουέλα για το πετρέλαιο

Offsite Team -
27.06.2022 - 19:25

Γαλλία στην G7: Άνοιγμα σε Ιράν και Βενεζουέλα για το πετρέλαιο

Γαλλία στην G7: Άνοιγμα σε Ιράν και Βενεζουέλα για το πετρέλαιο
«Υπάρχουν αλλού πόροι που πρέπει να εξερευνήσουμε επίσης», ανέφερε η γαλλική Προεδρία

Να αυξήσουν την παραγωγή τους «με ασυνήθιστο τρόπο» κάλεσε σήμερα η Γαλλία τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο και τάχθηκε υπέρ μιας «διαφοροποίησης των εφοδιασμών» προς το Ιράν και τη Βενεζουέλα, προκειμένου να ανακοπεί η εκτόξευση των τιμών στην αντλία που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Έχουμε ανάγκη οι παραγωγοί χώρες να παράγουν περισσότερο με ασυνήθιστο τρόπο», μέχρι να περάσει η κορύφωση της κρίσης, «με τον στόχο για ουδετερότητα άνθρακα να παρ...

Home