Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Όλοι θέλουν δουλειά στο δημόσιο-Πόσοι έκαναν αίτηση για εξετάσεις

Offsite Team -
11.10.2021 - 12:55

Όλοι θέλουν δουλειά στο δημόσιο-Πόσοι έκαναν αίτηση για εξετάσεις

Αυξημένες οι αιτήσεις σε σχέση με το 2020 - Αναλυτικά η ύλη

Αρκετά μεγάλο είναι και φέτος το ενδιαφέρον για τις Κυβερνητικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite για την κλίμακα Α7 υποβλήθηκαν 4388 αιτήσεις αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρσι που υποβλήθηκαν  3786 αιτήσεις.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Παράλληλα για την κλίμακα Α8 υποβλήθηκαν 6518 αιτήσεις σε σχέση με τις 5506 αιτήσεις το 2020.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Εξετάσεων, οι γραπτές εξετάσεις που θα ισχύσουν για την πλήρωση θέσεων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία που ενδεχομένως να δημοσιευτούν κατά το έτος 2022, θα διεξαχθούν υπό την ευθύνη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας:

  • (α) το Σάββατο 23.10.2021, για τις θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α7 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν απολυτήριο σχολής μέσης παιδείας ή δίπλωμα τριετούς μεταλυκειακού κύκλου σπουδών (μη επιστημονικές θέσεις), και,

     

  • (β) το Σάββατο 6.11.2021, αναφορικά με τις θέσεις των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α8 του κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν πανεπιστημιακό δίπλωμα ή ισότιμο προσόν (επιστημονικές θέσεις).

Η γραπτή εξέταση, και στις δύο περιπτώσεις, θα είναι εξέταση ικανοτήτων/δεξιοτήτων, αποτελούμενη από τα ακόλουθα τρία θέματα:

  • (i) αριθμητική ικανότητα,
  • (ii) αφαιρετική ικανότητα, και
  • (iii) λεκτική ικανότητα.

Επιτυχών θα θεωρείται όποιος συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία 50% τουλάχιστον κατά μέσο όρο και στο καθένα από τα θέματα 40% τουλάχιστον.

Οι βαθμολογίες των επιτυχόντων θα υπόκεινται σε περαιτέρω στατιστική επεξεργασία και η τελική βαθμολογία που θα δοθεί από την Υπηρεσία Εξετάσεων θα είναι σε τρία δεκαδικά.

Σημειώνεται ότι η επιτυχία στην πιο πάνω Γραπτή Εξέταση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας αίτησης διορισμού σε οποιαδήποτε από τις θέσεις που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα Ια (για θέσεις εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλ.Α7 του Κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν απολυτήριο σχολής μέσης παιδείας ή δίπλωμα τριετούς μεταλυκειακού κύκλου σπουδών) και Παράρτημα Ιβ (για θέσεις εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλ.Α8 του Κυβερνητικού μισθολογίου, για τις οποίες απαιτείται ως βασικό προσόν πανεπιστημιακό δίπλωμα ή ισότιμο προσόν) σε περίπτωση που αυτές προκηρυχθούν το 2022.

Τονίζεται ότι μόνο τις θέσεις που θα προκηρυχθούν το 2022 μπορούν να διεκδικήσουν οι επιτυχόντες αφού το πιστοποιητικό επιτυχίας ισχύει μόνο για 1 χρόνο. 

Σημειώνεται ότι οι σχετικοί κατάλογοι των θέσεων αναμένεται να εγκριθούν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Σχετική ενημέρωση και ανάρτηση των σχετικών Καταλόγων θα ακολουθήσει τόσο στην ιστοσελίδα της Επιτροπής όσο και στις ιστοσελίδες  της Υπηρεσίας Εξετάσεων και του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού.

Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα αρχίσει να δέχεται ηλεκτρονικά αιτήσεις για συμμετοχή στις πιο πάνω εξετάσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2021. Ο σχετικός ιστότοπος μέσω του οποίου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις και οι ακριβείς ημερομηνίες της έναρξης υποβολής αιτήσεων, καθώς και άλλες πληροφορίες σχετικές με τις εξετάσεις θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2021.

Το τέλος συμμετοχής ορίστηκε στα πενήντα (€50) ευρώ για κάθε εξέταση.

Η ύλη

>>> Δείτε ΕΔΩ την Εξεταστέα Ύλη για την εξέταση για Θέσεις στο Δημόσιο που η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Α7

>>> Δείτε ΕΔΩ την Εξεταστέα Ύλη για την εξέταση για Θέσεις στο Δημόσιο που η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Α8

Γονείς προς καθηγητές: Δεν θα φύγει ο Διευθυντής - Ξεχάστε το

Offsite Team -
27.06.2022 - 10:30

Γονείς προς καθηγητές: Δεν θα φύγει ο Διευθυντής - Ξεχάστε το

Ανακοίνωση του Σύνδεσμου Γονέων Αγγλικής Σχολής «StudentsFirst» - SFESPA

Τεντώνει το σχοινί μέρος του προσωπικού της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας με παράλογες -σύμφωνα με τους γονείς- απαιτήσεις, αφού από την μια δεν θέλουν να γίνει πειθαρχική έρευνα εναντίον συναδέλφου τους και από την άλλη απαιτούν (!) να φύγει ο Διευθυντής της Σχολής.  Οι οργανωμένοι γονείς του Σχολείου εξέδωσαν ανακοίνωση μέσα από την οποία ουσιαστικά καλούν τους καθηγητές να σεβαστούν τις διαδικασίες αλλά και να τους λένε εμμέσως πλην σαφώς να ξεχάσουν την απαίτηση τους για απομάκρυνση του διευ...

Home