Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Περαιτέρω συνεργασία με Σαουδική Αραβία στο τομέα του Εμπορίου

Offsite Team -
01.03.2022 - 18:31

Περαιτέρω συνεργασία με Σαουδική Αραβία στο τομέα του Εμπορίου

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα Υπουργό Εμπορίου στο Ριάντ

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου είχε σήμερα (1/3) συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορίου της Σαουδικής Αραβίας κ. Ματζίντ μπιν Αμπντάλλα αλ Κουασάμπι, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ριάντ.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως ο Τουρισμός και ιδιαίτερα ο συνεδριακός τουρισμός, οι επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες, σε επενδυτικά ταμεία, η συνεργασία σε χρηματο-οικονομικές υπηρεσίες, η συνεργασία στον τομέα της Εκπαίδευσης, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στις νέες τεχνολογίας για τις ΑΠΕ, η συνεργασία στον τομέα της  υδατοκαλλιέργεια, της Υγείας κ.ά.  

Στη συνάντηση τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη να τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι και προτεραιότητες σε σχέση με την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ άλλων, μέσα από την πραγματοποίηση Φόρουμ, ώστε να εξεταστούν τρόποι για εκατέρωθεν επενδύσεις σε διάφορους τομείς.  

Η συζήτηση διεξήχθη και στη βάση σχετικών προτάσεων που κατέθεσε η Κυπριακή Κυβέρνηση με έγγραφο, το οποίο εκπονήθηκε με στόχο την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας, για εκατέρωθεν δραστηριοποίηση σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, μεταξύ Κύπρου και Σαουδικής Αραβίας. 

Home