Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Πετρίδης: Θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος του 2020

Offsite Team -
10.09.2021 - 17:47

Πετρίδης: Θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος του 2020

Πολύ πιο στοχευμένη πλέον η στήριξη αναφέρει ο Υπουργός Οικονομικών

Η Κύπρος θα είναι από τις λίγες χώρες της ΕΕ που θα καλύψει το χαμένο έδαφος του 2020 λόγω της πανδημικής κρίσης, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, τονίζοντας πως όλα τα κράτη – μέλη συνεχίζουν πολύ πιο στοχευμένα την πολιτική στήριξης λόγω της πανδημίας, καθώς κανένα κράτος δεν έχει απεριόριστα δημοσιονομικά περιθώρια.

 

Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ από τη Σλοβενία όπου βρίσκεται για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του ECOFIN, o κ. Πετρίδης είπε πως ένα από τα συμπεράσματα της συνόδου του Eurogroup είναι ότι οι πολιτικές οι οποίες έχουν υιοθετηθεί μέχρι σήμερα, τόσο δημοσιονομικού όσο και νομισματικού περιεχομένου, έχουν επιφέρει αποτελέσματα, γι’ αυτό και οι πλείστες χώρες της ευρωζώνης αναθεωρούν προς τα πάνω της προβλέψεις για ανάπτυξη τα 2021.

 

Τόνισε ωστόσο ότι «αποτελεί κοινή θέση ότι έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά μας ενώ οι αβεβαιότητες παραμένουν υψηλές».

 

Ο κ. Πετρίδης σημείωσε ακόμη πως ανέφερε ότι «η Κύπρος είναι μεταξύ των χωρών που όντως αναθεωρούν προς τα πάνω τις προβλέψεις και από τις λίγες που αναμένεται μάλιστα να καλύψουν όλο το χαμένο έδαφος του 2020».  

«Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης, στα περισσότερα κράτη - μέλη τα μέτρα στήριξης έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό και τα εναπομείναντα (μέτρα) είναι πολύ πιο στοχευμένα, γιατί κανένα κράτος δεν έχει απεριόριστες δημοσιονομικά περιθώρια», πρόσθεσε.  

Καταλήγοντας, ο ΥΠΟΙΚ είπε πως στη συνεδρία, επισημάνθηκε η ανάγκη για συνέχιση του συντονισμού των πολιτικών μεταξύ των κρατών - μελών.

ΚΥΠΕ

Home