Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Σιζόπουλος: Ενεργειακό κέντρο η Κύπρος με ανεύρεση κοιτασμάτων

Offsite Team -
24.03.2019

Σιζόπουλος: Ενεργειακό κέντρο η Κύπρος με ανεύρεση κοιτασμάτων

Thumbnail
Πρέπει να γίνει σοβαρή μελέτη για τα ενεργειακά στην Κύπρο όπως αναφέρει

Στην εκτίμηση ότι τo ενδεχόμενο ανεύρεσης περαιτέρω κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την προοπτική για την δημιουργία τερματικού και την μετατροπή της Κύπρου σε ένα περιφερειακό ενεργειακό κέντρο, προέβη ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως την ίδια στιγμή η ΕΔΕΚ είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή  υπέρ της δυνατότητας, για την δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου ανατολικής Μεσογείου του λεγόμενου East Med. 

Ο οποίος, όπως είπε, ουσιαστικά θα αποκλείει την Τουρκία από αυτή την ενεργειακή εκμετάλλευση, αλλά την ίδια στιγμή θα μπορέσει να προσδώσει στην ΕΕ ενεργειακή επάρκεια και θα εμπλέξει ακριβώς στον ρόλο και στο μέρος της ασφάλειας της αξιοποίησης των κοιτασμάτων σημαντικές χώρες της ΕΕ .

Ο κ. Σιζόπουλος σημείωσε πως για αυτό ακριβώς το λόγο χρειάζεται μια πολύ σοβαρή μελέτη για να διαπιστωθεί ποια από τις δύο επιλογές θα είναι η καλύτερη για την Κύπρο όχι μόνο σε επίπεδο οικονομικής και ενεργειακής πολιτικής αλλά κυρίως σε επίπεδο αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ ο κ. Σιζόπουλος είπε πως θεωρεί πως και τα δύο σενάρια είναι πολύ σημαντικά και για αυτό θα πρέπει με πολιτικούς και γεωστρατηγικούς όρους να αντιμετωπίσουν το ζήτημα και όχι στην βάση μόνο των οικονομικών παραμέτρων. 

Ο κ. Σιζόπουλος προέβη σε δηλώσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το πράσινο που διοργάνωσε ο όμιλος εταιρειών Λεπτός.

Home