Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Στη θέση Πετρίδη σε Eurogroup & Ecofin ο ΓΔ του ΥΠΟΙΚ

Offsite Team -
13.03.2022

Στη θέση Πετρίδη σε Eurogroup & Ecofin ο ΓΔ του ΥΠΟΙΚ

Ο Γιώργος Παντελή θα αντικαταστήσει τον Υπουργό Οικονομικών αφού ο δεύτερος βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, θα εκπροσωπήσει τον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα και Τρίτη, 14-15 Μαρτίου 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια του Eurogroup οι Υπουργοί θα συζητήσουν για την οικονομική κατάσταση και τον συντονισμό της δημοσιονομικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ ενόψει και του πολέμου στην Ουκρανία, για την Τραπεζική Ένωση και για την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας.

Οι Υπουργοί θα συζητήσουν επίσης στο Ecofin τις οικονομικές και δημοσιονομικές συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά τη στρατιωτική της επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, και θα ενημερωθούν για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο άτυπο ΕΣ Βερσαλλιών.

Τους Υπουργούς επίσης θα απασχολήσει η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον μηχανισμό συνοριακής προσαρμογής άνθρακα (ΜΣΠΑ).

Θα διεξάγουν επίσης συζήτηση προσανατολισμού σχετικά με την πρόταση για μεταφορά της επιτευχθείσας σε επίπεδο ΟΟΣΑ παγκόσμιας συμφωνίας με την οποία οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες θα υπόκεινται σε ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15%, στο δίκαιο της ΕΕ.

Τέλος, οι Υπουργοί θα ενημερωθούν από την Ε. Επιτροπή για τις δημοσιονομικές κατευθύνσεις της για το 2023 όπως και για την πορεία των εργασιών όσον αφορά την επανεξέταση του πλαισίου της οικονομικής διακυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε χθες, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Home